Junqueras defensa que el govern espanyol no dona “cap altra opció” que proclamar la república

Primer pla del vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, al Consell Executiu del 17 d'octubre del 2017 (Horitzontal).

El vicepresident afirma que convocar eleccions per “renunciar al mandat democràtic” de la ciutadania és “un contrasentit”

Redacció.- El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha defensat que el govern espanyol no dona “cap altra opció” als independentistes que proclamar una nova república. En declaracions a ‘The Associated Press’, Junqueras ha afirmat que ERC treballa per construir una república perquè entén que hi ha un mandat democràtic per establir-la. Segons publica l’agència de notícies nord-americana en el seu compte de Twitter, Junqueras va voler deixar clar que parlava com a líder d’ERC i no en nom del Govern liderat per Carles Puigdemont. L’agència de notícies destaca que les declaracions de Junqueras es produeixen enmig de les “maniobres frenètiques” del govern català per respondre als plans de les autoritats espanyoles d’aplicar el 155 per cessar l’executiu i gestionar Catalunya de manera directa.
 
A la mateixa entrevista Junqueras ha considerat que la possibilitat de convocar eleccions “per renunciar al mandat democràtic de la ciutadania és un contrasentit”. També ha indicat que el l’executiu català treballa perquè cap govern pugui cessar els membres d’un altre govern “arbitràriament” o “impedir” que un Parlament pugui legislar amb normalitat.

I en aquest sentit Junqueras ha subratllat que “precisament” el fet que el govern del PP vulgui “actuar d’aquesta manera” és “el millor dels incentius i el millor dels arguments” perquè el Govern segueixi “defensant la democràcia”.