Junqueras: “El 4 de juliol explicarem tots els detalls, les garanties i el caràcter vinculant del referèndum”

El vicepresident del Govern destaca la pedagogia que es farà sobre l’1-O arreu del territori

ACN Barcelona .- El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha parlat aquest dijous al matí de l’acte del 4 de juliol en el qual l’executiu explicarà els detalls i la cobertura legal del referèndum. En un contacte amb la premsa, el també conseller d’Economia ha assegurat que aquest acte que es farà a Barcelona sota el títol ‘Garanties.cat’ el Govern explicarà “tots els detalls, les garanties i el caràcter vinculant” de la votació de l’1 d’octubre. Després d’inaugurar la jornada ‘Catalunya i la nova economia: la nova revolució industrial’, que ha organitzat ‘Expansión’ a l’edifici Cuatrecasas de Barcelona, Junqueras has destacat la pedagogia informativa que es farà sobre el referèndum amb diversos actes arreu del territori.
El vicepresident ha subratllat la importància de “compartir” la informació del referèndum amb tota la ciutadania, tant a través de la gira per 200 municipis del país, com a través de la pàgina web ‘Garanties.cat’, des d’on es resoldran dubtes al voltant de l’1-O i s’explicarà que la votació serà com qualsevol altra convocatòria electoral. Així, el Govern explicarà el 4 de juliol com s’elaborarà el cens, si podran votar els catalans a l’estranger tenint en compte que encara no està aprovada la llei del vot electrònic i si la cobertura legal del referèndum es tramitarà al Parlament amb una llei específica o bé formarà part de la llei de transitorietat. En l’acte hi intervindran, a més del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i del propi Junqueras, els diputats que han redactat les lleis.

“Bones expectatives econòmiques”

D’altra banda, i durant la jornada econòmica organitzada per ‘Expansión’, Junqueras ha constatat les “bones expectatives” de l’economia catalana. “La nostra economia genera interès, i és evident, perquè té molts elements positius”, ha reiterat el conseller. En aquest sentit, el vicepresident ha destacat les exportacions catalanes -que fa set anys consecutius que baten el rècord any rere any, tal i com ha insistit-, el sector de la recerca, de la innovació i de les noves tecnologies. “Barcelona és un dels caps tecnològics més potents d’Europa i del món”, ha reafirmat.

Finalment, Junqueras ha valorat que Catalunya produeix l’1% del total dels articles citats en revistes científiques de “màxima categoria internacional”, tot i que la població catalana representa un 0,1% de la població mundial. “Estic convençut que consolidarem les expectatives i que estarem al servei d’aquest país, de la societat, i també de tots vosaltres. Esperem que estiguin també vostès al servei d’aquest país”, ha conclòs el vicepresident, davant de desenes d’empresaris.