A judici per agredir dos homes que s’havien negat a donar-li una cigarreta a Calafell

També a Calafell la Guàrdia Civil deté una parella per un delicte d’estafa

Redacció.- Un home, Zakarie K., s’asseurà a la banqueta dels acusats de l’Audiència de Tarragona per agredir dos homes que s’havien negat a donar-li una cigarreta. Els fets es van produir la matinada de l’11 de maig del 2014 al carrer Narcís Monturiol de Calafell (Baix Penedès), ubicat a la zona d’oci de la platja. Segons el fiscal, el processat, acompanyat d’altres persones que no han estat identificades, es va dirigir a dos homes -que són germans- per demanar-los una cigarreta. Aquests s’hi van negar i, segons el ministeri públic, Zakarie K. va propinar dos cops a la mandíbula a un d’ells i diversos cops a l’altre. En les seves conclusions provisionals, el fiscal sol·licita una pena de cinc anys de presó per un delicte de lesions i prop de 22.000 euros en indemnitzacions. Tot i això, el cas es resoldrà en una vista de conformitat que està fixada per dilluns vinent a l’Audiència de Tarragona, la qual cosa podria evitar l’ingrés de l’home a la presó.
Arran de les agressions, el primer home va patir dues contusions, la pèrdua de consciència i va requerir un tractament amb plaques i cargols. Les lesions van comportar la hospitalització durant quatre dies i l’home va trigar més d’un mes i mig en curar-se. Com a seqüeles, l’home presenta una limitació d’obertura de la mandíbula i una mala oclusió dental valorada en 16 punts. Pel que fa al seu germà, l’home va patir una contusió, diverses ferides contuses al costat, a la mà i al colze, entre d’altres, que van trigar un mes en curar-se.

Per aquests fets, el fiscal sol·licita la pena de cinc anys de presó per un delicte de lesions i, en aplicació de l’antic Codi Penal, no interessa cap pena per la falta de lesions. En concepte d’indemnitzacions, però, el ministeri públic reclama una indemnització per al primer home de 3.031 euros per les lesions i de 17.680 euros per les seqüeles -1.105 per cadascun dels 16 punts valoratius-. Per al segon afectat, reclama el pagament de 1.131 euros per les lesions.

Operació ‘Hardware I’
 La Guàrdia Civil ha près declaració en qualitat d’investigats a una parella detinguda a Calafell en el marc de l’operació ‘Hardware I’, desenvolupada en col·laboració amb les autoritats judicials de la República Txeca. Es tracta de dues persones de nacionalitat txeca acusades d’un delicte d’estafa continuada a través d’internet. Els fets es remunten a principis del 2014, quan els ara investigats oferien ofertes de material informàtic a través de diferents dominis web allotjats a la República Txeca però administrats des de l’estat espanyol. El comprador adquiria el producte i feia la transferència bancària, però mai arribava a rebre la comanda. Alguns compradors havien intentat sense èxit contactar amb els venedors i finalment van denunciar els fets.
Les autoritats judicials de la República Txeca van fer una sol·licitud internacional de cooperació judicial, que es va remetre a la Guàrdia Civil, de manera que el cos va iniciar la investigació per localitzar els presumptes estafadors. Després de diverses setmanes, la policia va localitzar els sospitosos a Calafell, on tenien la seva residència.

Després d’haver-los pres declaració, la Guàrdia Civil ha traslladat les actuacions policials a la Secció de Cooperació Judicial Internacional de la Fiscalia de Tarragona.