La Jove Xiquets de Tarragona estrena el cinc de nou a la festa major de Terrassa

21/11/2010 jornada castellera en Terrassa. minyons de terrassa consiguen cargar un historico 3 de 10 foto de nuria puentes

Els Minyons carreguen el 3 de 10 més matiner de la història

Els de la camisa malva mantenen la forma exhibida el 2016 i regalen a la seva Festa Major una nova fita pel món casteller
ACN Terrassa .- Els Minyons de Terrassa han tornat a escriure una nova pàgina en la història dels castells. Els de la camisa malva han vestit de gala la Festa Major de Terrassa i han carregat el tres de deu amb folre i manilles més matiner de la història dels castells, després de l’intent fallit de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la passada diada de Sant Joan. Fins ara el rècord el tenien els verds de Vilafranca, que l’any passat van descarregar el tres de deu a Vilanova i la Geltrú, l’1 d’agost. Els egarencs, doncs, arrenquen la temporada amb unes expectatives altíssimes, de la mateixa manera que van acabar la passada. En l’última gran diada del 2016, a la seva diada, els Minyons van segellar la millor diada de la història dels castells –encara vigent– en descarregar el tres i el quatre de deu, el tres de nou amb agulla i el pilar de vuit.

Els Minyons de Terrassa continuen cremant etapes i objectiu cada vegada que s’ho proposen. Volien oferir una Festa Major de gamma extra a la seva ciutat, liderada pel tres de deu més matiner de la història i s’han complert tots els pronòstics. Tos just començar el mes de juliol, han tancat la diada amb tres gamma extra i un nivell d’execució brillant.

El castell de deu l’han portat en primera ronda per treure’s els nervis de sobre. Ha pujat ràpid, segur i estable. L’anxaneta l’ha coronat i tot apuntava que també el descarregarien, però a la baixada, quan el públic ja el donava per descarregat, l’estructura ha cedit. La caiguda, però, ha estat molt tova i els malva han mantingut bona part del programa previst.

En segona ronda han descarregat el seu primer gamma extra d’aquesta temporada, la torre de nou amb folre i manilles, que ha fet desfermar l’eufòria a la plaça: “No en tenim prou, volem el cinc de nou”, cantaven els mateixos minyons. La colla, però, ha acabat renunciant-hi per descarregar un quatre de nou. El tercer gamma extra ha arribat amb el pilar de vuit emmanillat.

Els Castellers de Terrassa, per la seva banda, han descarregat tots els castells que han portat a plaça. Tots de la gamma alta del seu repertori. La colla local ha obert plaça amb un quatre de vuit, que ha acompanyat amb dos castells de set descarregats amb solvència, la torre de set i un imponent set de set.

La colla convidada a la Festa Major de Terrassa, la Jove Xiquets de Tarragona, ha ofert una actuació de nou. En primera ronda han descarregat el 3 de 9 folrat, abans de carregar el seu primer 5 de 9 amb folre de la temporada. El castell ha pujat molt tremolós i tot i que l’han pogut salvar per fer l’aleta, a la baixada l’estructura no ha aguantat més i ha cedit.

Els de Tarragona han tancat l’actuació amb el quatre de nou descarregat. El castell, com el cinc, també ha pujat tremolós i potser no a la velocitat més desitjada, però en aquesta ocasió l’esforç de tota la colla ha fet que aconseguissin també descarregar-lo, tancant així una actuació més que meritòria.