Josep Poblet, inaugura el Museu Comarcal situat al Castell de Falset

L’espai proposa la descoberta històrica i cultural del territori de forma amena, immersiva i interactiva

La capital del Priorat ha inaugurat aquest dissabte el Museu Comarcal – Castell de Falset, un espai museístic que proposa la descoberta històrica i cultural del territori de forma amena, immersiva i interactiva.

L’obertura oficial d’aquest equipament cultural ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; de l’alcalde de Falset, Jaume Domènech; del secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra; del president del Consell Comarcal del Priorat, Jordi Sabaté; del president del Centre d’Estudis Falsetans, Anton Vidal, i del diputat de la Diputació Carles Ribé. L’acte, que ha aplegat nombroses persones, ha estat conduït pel periodista falsetà Toni Orensanz.

Les sales expositives, corresponents a la primera fase del projecte museístic, estan dedicades a la mort a prehistòria; al plom i al comerç marítim en temps dels ibers i els romans; al naixement de Falset i l’edat mitjana, i als temps de guerra en època moderna. A banda, amb motiu de la inauguració s’hi podrà veure una exposició temporal que repassarà la història del Museu, des dels seus orígens, amb figures com Salvador Estrem i Fa, fins arribar al nou Castell de Falset – Museu Comarcal.

L’ambientació de cada una de les sales, els recursos expositius i una acurada selecció de peces provinents del Centre d’Estudis Falsetans contribueixen a ambientar uns espais que pretenen ser viscuts amb tots els sentits.