JOSEP M BUQUERAS. “#joemquedoacasa”

Abans que rés aplaudeixo als sanitaris i a les persones que d’una manera u altre estan fent la vida més saludable als que necessiten l’ajut per estar malalts o perquè la seva situació personal estar en perill. Les propostes que estem reben ara per WhatsApp són moltes, a vegades ens amoïnen, però també ens distreuen i ens fan passar els dies. Tenim de culturals, físiques, jocs de diversió o de taula. Ara us anotaré algunes que probablement ja esteu al cas.

Podem visitar déu museus virtualment i poder contemplar: 1. Pinacoteca de Brera/Milà; 2. Galleria degui Ufizzi/Florència; 3. Musei Vaticani/Roma; 4. Museo Archueologico/Atenas; 5. Prado/Madrid; 6. Louvre/París; 7. Bristish Museus/Londres; 8.Metropolitan Museum /New York; 9. Hermitage/San Petersburgo i 10. National Gallery of art (Washington). Sabem que els museus barcelonins MNAC, MACBA, Picasso, també estan a l’abast mitjançant internet.

Tantes hores als nostre domicilis ens obliga a fer exercicis físics, com els que des de plataformes com “fisio des de casa”, “salut i confinament”, “quines activitats podem fer a casa”, “prevenció a casa”, “em cuido a casa”, ens inviten a moure el cos.

Jocs didàctics que ens serveixen  per exercitar l’hemisferi cerebral esquerra i preveure el dèficit cognitiu. Circulen endevinalles, que únicament veient els emoticones o jeroglífics hem de saber els 45 refranys/adagis corresponents, per un costat, o el nom de 35 pobles i ciutats de Catalunya, per un altre. Llegir frases senceres en les quals falten paraules o enlloc de lletres hi ha números. Conèixer el nom de seixanta pel·lícules. Ja esteu distrets per una estona. 

També em va semblar molt interessant la informació rebuda amb els 10 tips per afrontar la quarantena: 1. Optimisme, bonhomia  i esperança; 2. Ens hem de marcar un horari; 3. No hem d’abusar de la tecnologia; 4. Intentar aprendre quelcom nou; idioma, recepta culinària o un curs en línia, per exemple; 5. Practicar aficions com la lectura o la música; 6. Si ets creient pots resar; 7. Bones converses telefòniques; 8. Dona suport els que tinguin por i estiguin avorrits; 9.  Mantenir la calma i 10. Demanar perdó, si s’escau.      

Una de les sorpreses més agradables es comprovar que tenim veïns professionals o aficionats de la música i d’una manera espontània ens delecten amb les seves interpretacions. Veïns dels quals desconeixíem les seves virtuts musicals i ara hem sabut aquesta realitat. Gràcies per la seva generositat.

Et desitjo que el teu estat de confinat sigui el més suportable possible. Diuen que el temps és or. No el malbaratis. El temps segurament és el millor que tenim i no li donem la importància de saber gestionar-lo bé. Aquest és el tema. Fes-lo teu. Ah, per la teva salut i la de tots quedat a casa. Tots ens hem d’apuntar al hashtag #Joemquedoacasa.

Josep Mª Buqueras

Arquitecte tècnic i president de la “Fundació Trencadís. Modernisme i Cultura”