JORDI SENDRA. Benvolguts companyes i companys, amics i amigues del PDECAT a Tarragona.

Ja fa molts mesos que molts de vosaltres sabeu de la meva il·lusió i voluntat d’encapçalar l’equip que en nom del PDECAT ha d’afrontar aquest repte gegantí que és guanyar les eleccions municipals l’any que ve i tornar a governar Tarragona. La situació d’abandonament que el govern municipal ha sotmès a la nostra ciutat és realment preocupant, la seva llunyania dels ciutadans i els seus problemes és quasi bé vergonyant i cal posar-hi solució de la manera més democràtica que existeix, i no és altre que guanyant-lo a les urnes.

Ens cal tornar a la proximitat, tornar a fer política des del carrer i no des del despatxos, mantenir contacte permanent amb els tarragonins i tarragonines per conèixer i mirar de resoldre els seus problemes. En definitiva, tornar a la micropolítica, a tornar a trepitjar els carrers i places de Tarragona apuntant en una llibreta les deficiències trobades o que la gent t’explica, com jo vaig aprendre fa anys. I alhora pensar en la Tarragona del futur, en com fer de Tarragona la segona ciutat de Catalunya per orgull dels seus ciutadans.

A més, també ens cal un alcalde que no permeti que els seus ciutadans siguin colpejats i agredits pel sol fet de voler exercir el dret civil més preuat en democràcia : anar a votar.

Tots em coneixeu. Sóc un servidor públic del PDECAT, amb sang convergent, enamorat de Tarragona i Catalunya a les que he servit des de diverses responsabilitats des de l’inici de la meva vida política. Des del govern municipal i des de l’oposició, des de les corts espanyoles i des del Parlament de Catalunya en els moments de més transcendència de la nostra història.

En aquest camí sempre he defensat una manera de fer les coses basada en l’esforç, l’honestedat i la humilitat però de ben segur que també he comès errors i per això demano disculpes a aquells a qui hagi pogut perjudicar. No ha estat mai la meva intenció.

No puc adreçar-me a vosaltres avui sense tenir un sentit record pel nostre company Albert Abelló. La teva dissortada mort Albert, ens va deixar el cor glaçat i ens ha obligat a repensar moltes coses sobre el futur, a mi el primer.

Sóc un home radical en les conviccions però moderat en les formes, que viu amb passió la política però que busca el diàleg i el consens, i a qui no agrada l’enfrontament. I que entén que de vegades s’ha d’anteposar el bé més gran als nostres interessos personals més legítims.

I per aquesta reflexió, tot i entendre que unes primàries són el màxim símbol de democràcia i transparència interna en el nostre partit, crec que és l’hora de la generositat i per a què el candidat a l’alcaldia de Tarragona tingui el  màxim suport dels associats del PDECAT de Tarragona per així ser més forts i caminar units, avui us anuncio la retirada de la meva candidatura a l’alcaldia de Tarragona.

Desitjo tota la sort al candidat que sorgeixi el proper dimecres dia 30 i li ofereixo la meva col·laboració.

Vull agrair el suport incondicional que molts m’heu donat i demano comprensió si aquesta decisió us decep. Sabeu que com sempre i per sempre estaré al servei del PDECAT, de Tarragona i de Catalunya.

Moltes gràcies i una abraçada molt cordial

Jordi SENDRA