Els jihadistes van fracassar: creix el turisme extranger a Catalunya al setembre

El país rep dos milions de turistes estrangers al setembre, el 6% més que fa un any

Redacció.- El nombre de turistes estrangers que van visitar Catalunya al setembre es va situar en 1.990.995 persones, cosa que suposa un 6,1% més que al setembre de l’any passat, segons l’estadística de Moviments Turístics a les Fronteres (Frontur) que publica l’Institut d’Estadística espanyol. Aquest creixement dels turistes estrangers es registra el mes següent dels atemptats jihadistes del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils. En l’acumulat de l’any, el nombre de turistes estrangers que van visitar Catalunya fins al setembre sumen 15.746.711 persones, el 7,8% més. El 22,5%, un de cada cinc turistes estrangers que van visitar l’estat espanyol, van optar per venir a Catalunya, sent la segona demarcació de l’Estat amb més visitants estrangers al setembre i la primera si es té en compte l’acumulat de l’any.

En el conjunt de l’estat espanyol, el nombre de visitants estrangers al setembre es va situar en 8,8 milions de persones, l’11,4% més que al setembre de l’any passat. Ens els primers nou mesos de l’any, els visitants forans van sumar 66,1 milions de turistes, el 10,1% més.

Frontur indica que en el conjunt de l’Estat el principal país emissor al setembre va ser el Regne Unit, el 24,4% del total, i un increment del 8,2% en relació amb al setembre del 2016.

Alemanya i França va ser el segon i el tercer país emissor en el conjunt de l’estat espanyol, amb un creixement del 9,3% en el cas d’Alemanya i un retrocés del 0,5% de francesos.