Jaume Sariol, director del complex de Dow a Tarragona, nou president de l’AEQT

Suriol, al centre de l'imatge. CEDIDA

L’assemblea general de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha proclamat Jaume Sariol Martí com a nou president de la institució

Tal com estava fixat en l’ordre del dia, la reunió havia de servir per renovar els càrrecs de la junta directiva que havien complert el seu mandat, entre ells el del president, i la candidatura de consens de Jaume Sariol Martí ha estat ratificada. D’aquesta manera, s’ha convertit en el nou president de l’AEQT per a un període de tres anys. Sariol pren el relleu en el càrrec de Josep Francesc Font.

Enginyer químic per la Universitat Rovira i Virgili, Sariol és el director del Complex Industrial de Dow a Tarragona i Director d’Operacions del Hub del Sud d’Europa de la companyia, i fins ara ocupava la vicepresidència primera de l’associació. Després de la seva elecció, ha assegurat que és “un honor i a la vegada una responsabilitat ser el representant del principal polígon químic del sud d’Europa”, alhora que ha volgut agrair “la confiança de l’assemblea” per haver-lo nomenat. També ha volgut reconèixer la tasca del seu predecessor, el director del Complex Industrial de Repsol, Josep Francesc Font, qui de fet continuarà com a vicepresident. L’altra vicepresidència l’ocuparà, com fins ara, el director del Centre de Producció de BASF a Tarragona, Rodrigo Cannaval.

El nou president de l’AEQT ha explicat que l’associació se centrarà a partir d’ara en finalitzar els seus objectius estratègics 2017-2020, i alhora en definir ja un nou pla estratègic per al proper quinquenni. “Un període – segons el nou president- ple de reptes i oportunitats als quals haurem de fer front, tenint molt presents conceptes claus com seguretat, sostenibilitat, competitivitat del sector, formació continuada de personal qualificat i innovació en àrees com Industria 4.0, diversificació de productes i nous processos tecnològics. Aquest és un camí què ens agradaria recórrer amb la col·laboració i el suport de tots els actors socials i econòmics del territori, de forma constructiva i inclusiva”, afirma.

“Ens hem d’assegurar que el polígon de Tarragona estarà preparat per competir en un món tan canviant i exigent”, assegura també el nou president de l’AEQT, qui té clar, però, que per garantir aquesta competitivitat, a més d’un pla ambiciós, “cal també que es resolguin els importants dèficits que arrossega el territori en qüestions com el cost de l’energia o les infraestructures”.

Finalment, per a Sariol Martí és important que l’AEQT mantingui en aquest nou període els seus principals trets d’identitat: “Som referent arreu perquè, tot i ser una trentena d’empreses i cadascuna d’elles amb les seves particularitats, al mateix temps som capaços de cooperar i treballar plegats, de buscar i explotar sinèrgies i de promocionar conjuntament els interessos comuns… El clúster químic de Tarragona és exemplar en aquest sentit, cosa que segurament explica bona part de la nostra trajectòria malgrat els reptes i dificultats”, ha conclòs.

Per la seva banda, el fins ara president, Josep Francesc Font, ha fet un balanç positiu de la tasca duta a terme i ha volgut agrair als companys de junta directiva i assemblea el seu suport. “Hem complert un cicle, del qual en faig una valoració molt positiva, i ara desitjo que el nou cicle sigui també molt profitós per la nostra competitivitat. El nou president sap que estic a la seva disposició per col·laborar, igual com jo durant tot aquest temps he pogut comptar amb ell i amb la resta de companys de la junta directiva i l’assemblea”, ha acabat Font.

Durant l’assemblea, a banda de la renovació dels càrrecs, s’han aprovat també el balanç i l’estat de comptes del darrer exercici. A més, el gerent, Juan Pedro Díaz, ha presentat el seu informe repassant la tasca i els projectes en els quals s’ha treballat els darrers mesos, i també els presidents de cadascuna de les vuit comissions de treball han informat breument dels assumptes abordats darrerament.