IQOXE anuncia 50 nous llocs de treball

Nova planta de derivats d'òxid d'etilé. CEDIDA

L’EMPRESA INAUGURA LA NOVA PLANTA DE DERIVATS D’ÒXID D’ETILÈ U-3200

L’empresa, que ha anunciat també el projecte per l’ampliació de producció d’òxid d’etilè
Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE), ha inaugurat la nova planta de derivats d’òxid d’etilè U-3200, la qual compta amb un reactor amb l’última tecnologia disponible per incrementar la producció de derivats en 30.000 tones amb una millor eficiència energètica.

Aquesta nova planta es suma a la planta U-3100 inaugurada el passat 2017 amb la mateixa finalitat de producció. Durant l’acte, els prop de 100 assistents han pogut realitzar la visita a la nova planta. La inauguració ha comptat amb la participació de Joan Manuel
Rodríguez (director d’IQOXE), José Luís Morlanes (CEO d’IQOXE), Ricardo Leal (president del Grupo Cristian Lay) i Roc Muñoz (alcalde de La Canonja). La Sra. Trinitat Castro Salomó, directora dels ServeisTerritorials a Tarragona de la Generalitat de Catalunya, també hi ha estat present durant l’esdeveniment.

Morlanes, CEO d’IQOXE, ha destacat que “el desenvolupament de la planta U3200 és una resposta a les necessitats dels nostres clients, als que acompanyem en el seu creixement i que permet incrementar la seva competitivitat i guanyar espai en el mercat en el que actuem”. Paral·lelament, ha volgut posar de relleu l’esforç dels empleats i la confiança dels clients en aquest projecte.

L’acte d’inauguració ha servit també per anunciar l’ampliació de la producció d’òxid d’etilè, incrementant la capacitat productora i la construcció d’una planta bessona U-3300 de derivats d’òxid d’etilè.

Aquest nou projecte suposarà un impuls considerable pel creixement de l’empresa i el seu desenvolupament obrirà camí a IQOXE per assolir l’objectiu de convertir-se en el líder europeu de derivats d’òxid d’etilè. Paral·lelament, comportarà la creació de 500 nous llocs de treball durant la construcció de la planta i d’uns 50 llocs estables quan entri en funcionament.

Durant l’acte s’ha fet especial incís en les mesures adoptades per a tenir cura del medi ambient. Per a fer-ho possible, les noves instal·lacions disposen de les millors tècniques per a la reducció d’emissions de CO2 i hi ha prevista la inversió en una planta fotovoltaica d’1MWh amb l’objectiu d’assolir els majors estàndards de responsabilitat mediambiental del sector. Per la seva part, Roc Muñoz, alcalde de La Canonja, ha manifestat el seu
recolzament al projecte i he destacat la predisposició per part de l’Ajuntament a
impulsar el sector industrial de la zona.