La Intersindical-CSC qualifica com a “èxit rotund” la vaga general

El sindicat afirma que a l’ensenyament i a l’administració pública l’aturada s’ha secundat en un 80% i un 40%, respectivament

Redacció.- La Intersindical-CSC ha valorat “molt positivament” la jornada de vaga general d’aquest dimecres, que assegura que ha estat un “èxit rotund” perquè ha tingut un seguiment majoritari. Segons ha difós el sindicat, a l’àmbit de l’ensenyament primari, secundari i universitari el seguiment mitjà de l’aturada ha estat del 80%. En el cas de l’administració pública, afirmen, hi ha hagut un 40% de treballadors que s’han adherit a la vaga. D’altra banda, la Intersindical apunta que a Mercabarna les vendes de producte fresc han caigut un 80% respecte un dia laboral habitual.
El sindicat ha celebrat que el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) resolgués contra la denúncia de Foment del Treball, que demanava suspendre la vaga perquè considerava que estava convocada per motius polítics. La Intersindical-CSC defineix la denúncia com un “intent de boicot” a l’aturada i aplaudeix que “ni la patronal ni les direccions dels grans sindicals han aconseguit frenar aquesta jornada de lluita i reivindicació”.