La Intersindical-CSC anuncia vaga general per a la propera setmana

Divendres concretarà quants dies convocarà l’aturada, preavisada entre el dilluns 6 i el dijous 9

Redacció.- La Intersindical-CSC ha anunciat vaga general de cara a la setmana vinent. El sindicat ja ha preavisat d’una aturada entre el dilluns 6 i el dijous 9 de novembre, i aquest divendres concretarà en roda de premsa per a quants dies manté la convocatòria. L’anunci que finalment hi haurà vaga s’ha fet coincidint amb l’empresonament de nou consellers. La Intersindical havia convocat vaga general entre el 30 d’octubre i el 9 de novembre, però va desconvocar-la entre el dilluns 30 i el diumenge 5. És per això que el Departament de Treball ja va dictar fa dies els serveis mínims.
Pel que fa als serveis mínims, es garantirà un 33% a Rodalies Renfe. Per al metro, autobusos urbans, tram i FGC, un 50% en hores punta (6.30h a 9.30h i de les 17.00h a les 20.00h) i un 25% en hores vall. L’aerobús haurà de tenir un 50% de les freqüències habituals. Es garanteixen les urgències mèdiques. A les escoles hi haurà un mínim d’un docent per a cada 6 aules a Infantil i Primària i un per a cada 4 classes per als centres d’educació especial. En llars d’infants, cal un terç de la plantilla, la mateixa ràtio que per a horari de menjador i activitats complementàries.

Pel que fa a la ràdio i televisió públiques, els serveis mínims són del 50% en els continguts habituals en els seus canals, emissores i portals. En els serveis funeraris, la recollida dels difunts fins a les sales de refrigeració haurà de ser com a mínim del 85%.

Quant a l’assistència sanitària en centres públics i privats, cal garantir el normal funcionament del servei d’urgències, així com els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital i en les ocasions que consideri el facultatiu. Els centres d’assistència extrahospitalària també han de garantir les urgències, un servei que es prestarà com a mínim amb el 25% de la plantilla. El servei de neteja en centres hospitalaris ha de mantenir l’activitat normal en les àrees d’alt risc.

El decret del Departament de Treball també afecta els jutjats, que han d’aportar els 100% dels efectius a cada guàrdia, a més d’un mínim en diversos àmbits.

La Intersindical-CSC ja va convocar vaga general de l’11 al 16 d’octubre, però finalment la va desconvocar després que Foment del Treball demanés al TSJC que la suspengués. La patronal va considerar-la de “caràcter polític”, “il·legal” i “abusiva”.

El 3 d’octubre, la Intersindical-CSC va ser un dels sindicats que van cridar a la vaga general, juntament amb CGT, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i COS. En aquella ocasió, l’aturada també estava prevista inicialment per a més dies però només es va acabar executant el dimarts 3.