Un incendi en plena actuació a Tomorrowland obliga a desallotjar 22.000 persones

Apagat l’incendi que ha cremat l’escenari de Tomorrowland a Santa Coloma de Gramenet, que ha obligat a evacuar els 22.000 assistents que s’hi havien concentrat.

CCMA.- El festival que s’estava fent a Can Zam ha començat a les tres de la tarda. Alguns testimonis asseguren que el foc s’hauria originat durant l’espectacle pirotècnic que s’estava fent. Però també s’investiga si l’hauria provocat un sobreescalfament dels focus que hi havia a l’escenari.

Segons els organitzadors l’incendi l’ha ocasionat un error tècnic. També asseguren que les autoritats investigaran la causa exacta del foc. Just en el moment de declarar-se l’incendi, el festival estava en connexió directa amb el festival original, que es fa a Bèlgica.

Fins al lloc dels fets, s’hi han desplaçat onze dotacions dels Bombers de la Generalitat, així com del Sistema d’Emergències Mèdiques. Tot i això, sembla que no hi ha hagut ferits. Ara remullen les zones calentes perquè hi ha risc que el material pirotècnic que s’havia de fer servir al final del concert cremi.

L’evacuació ha estat tranquil·la

Les entrades per aquest festival estaven exhaurides i al recinte de Can Zam hi havia més de 22.000 assistents. Malgrat aquest gran volum de gent, el públic ha desallotjat el recinte amb calma i, de fet, la gent que veia que el foc estava concentrat a l’escenari, s’entretenia a fer-se selfies. L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha assegurat que no hi ha hagut ferits. Un cop fora del parc de Can Zam, alguns assistents s’han mostrat indignats perquè han dit que l’organització ha trigat a reaccionar. Asseguren que han estat molta estona veient com una columna de flames i ningú deia res.

Can Zam, subseu de Tomorrowland

El parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet s’havia de convertir aquest vespre per primer cop en una de les vuit subseus que el festival belga té a tot el món.

El festival es presentava amb un gran desplegament escenogràfic. Es tractava d’una trobada de DJs internacionals que converteixen el festival en cita obligada per als amants de la música electrònica de ball.

Aquest any, el festival belga havia de connectar en directe amb vuit subseus a diferents parts del món. Un dels escenaris era precisament el que s’havia muntat al parc de Can Zam de Sant Coloma de Gramenet, escenari que s’ha incendiat aquesta nit.