Categories: Noticies de Societat

II Premis CEPAC per a treballs de fi de grau o de postgrau sobre tema casteller

L’objectiu d’aquest premi anual és reconèixer i estimular la recerca i la difusió d’estudis relacionats amb el fet casteller

 

 

 

Redacció.- El Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) convoca la segona edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau (TFG) o de fi de postgrau (TFM) de tema casteller, amb la col·laboració i suport de l’Ajuntament de Tarragona/La Biennal de Castells. Avui l’han presentat conjuntament la consellera de Festes, Begoña Floria i el president d’aquesta entitat, Xavier Brotons.

L’objectiu d’aquest premi anual és reconèixer i estimular la recerca i la difusió d’estudis relacionats amb el fet casteller i, alhora, incrementar la visibilitat d’aquests estudis en el panorama científic i acadèmic. Hi poden participar aquelles persones que hagin presentat un TFG o un TFM a qualsevol universitat de la Xarxa Vives d’Universitats durant el període acadèmic 2017-2018, la qualificació del qual hagi estat com a  mínim d’aprovat. Els treballs s’hauran d’emmarcar en alguna qüestió relacionada amb el fet casteller, des de la perspectiva de qualsevol de les ciències socials i jurídiques, les humanitats i les arts, les ciències de la salut, les ciències, l’arquitectura i l’enginyeria.

El Jurat del premi estarà integrat per cinc persones: el president del CEPAC; tres investigadors coneixedors del fet casteller, almenys un dels quals haurà de ser de la URV, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El termini de presentació dels treballs acabarà el 13 d’octubre del 2018. Es concediran un premi i un accèssit, consistents en 1.000  € i 500 €, respectivament, i la publicació del treball en paper i/o format electrònic. Per a més informació i per a les instruccions d’inscripció, cal consultar la pàgina web del CEPAC (www.cepac.cat).

Novetats 2a edició

Les principals novetats respecte a la primera edició són, d’una banda, l’ampliació del tipus de treball amb què es pot concórrer al premi: així, al costat de treballs de fi de grau (TFG) també s’hi podran presentar treballs de fi de postgrau (TFP), els quals inclouen tant màsters com diplomes de postgrau. D’altra banda, els treballs es podran haver presentat tant en centres propis com adscrits d’una universitat de la Xarxa Vives.

A la primera edició s’hi van presentar un total de sis treballs, procedents de quatre universitats diferents (URV, Universitat de Girona, UPC i Universitat Ramon Llull). El guanyador va ser Pau Roig (UdG) amb el treball “El procés de turistificació d’un patrimoni immaterial: la tradició castellera”, mentre que l’accèssit va ser per a Belén Moreno (URV) pel seu treball “El derecho a la imagen de los ‘castellers’”.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Empresaris de Tarragona Destaca la Importància de la Formació d’un Govern Ràpid per Impulsar els Motors Econòmics Regionals

Amb les recents eleccions catalanes del 12 de maig i les pròximes eleccions europees del…

4 dies ago

Participació Activa d’EdT en les Eleccions Catalanes amb 82 Propostes Econòmiques per Tarragona

A l'aproximació de les eleccions a Catalunya, l'associació Empresaris de Tarragona ha estat particularment activa,…

4 dies ago

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 setmanes ago

En el nostre imaginari: La Transformació de Tarragona en una Ciutat Verda

Com organització empresarial tenim un conjunt de dures i obligacions amb la societat que ens…

2 setmanes ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 setmanes ago