Iglesias defensa un govern “d’unitat plurinacional” que organitzi un referèndum

El líder de Podem demana a Sánchez que “no caigui en la trampa d’un front amb el PP”, i demana al PP que acabi “amb la repressió”

ACN.- El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat aquest diumenge al PP que acabi amb la “repressió i amb la política d’excepcionalitat i no forci el codi penal i la llei per perseguir situacions que només es poden resoldre des de la política”. Iglesias ha defensat la necessitat de configurar un “nou govern d’unitat plurinacional i democràtica que organitzi un referèndum” a Catalunya, però ha reconegut que no poden fer-ho sols.
En aquest sentit, ha demanat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que “no caigui en la trampa d’un front amb el PP”. “Cal que el PSOE vingui al camp plurinacional de la democràcia. Company Sánchez, no caiguis en la trampa d’un front amb el PP. Molts dels teus votants t’ho estan dient. No es pot construir democràcia amb el partit de la corrupció i l’autoritarisme”, ha subratllat.

Durant l’assemblea de càrrecs electes de Podem a Saragossa, Iglesias ha volgut començar la seva intervenció advertint els “feixistes que practiquen la violència que els demòcrates no els hi tenen por”. S’ha referit així als centenars de manifestants amb banderes espanyoles que s’han congregat a les portes del pavelló Siglo XXI i que han arribat a agredir la presidenta de les Corts de l’Aragó amb un cop d’ampolla.

Iglesias ha defensat que aquesta assemblea és la resposta a una demanda de la ciutadania, que vol que es dialogui. El líder de Podem ha demanat al govern de Rajoy que permeti l’1 d’octubre i que “cessi la repressió i la política d’excepcionalitat”, perquè “mai escoltar la veu d’un poble hauria de ser un problema per a un governant”.

Ara bé, ha reconegut que ara mateix “és difícil imaginar que el PP i el seu aliat de Cs vulguin detenir aquesta espiral repressiva que amenaça la democràcia espanyola”. En aquest punt, ha defensat la necessitat d’impulsar un nou govern a Espanya, “d’unitat plurinacional”, que organitzi i negociï un referèndum a Catalunya. I aquí s’ha adreçat al PSOE, a qui ha reclamat que “trobi el seu propi camí lluny del carril reaccionari del PP”.

Iglesias ha advertit Pedro Sánchez que “la ruta del PP és la ruta de la destrucció de la democràcia i la destrucció d’Espanya com a projecte col·lectiu”. És més, ha apuntat que són els populars els qui estan “trencant Espanya, creant divisions entre ciutadans, utilitzant les forces i cossos de seguretat per solucionar problemes polítics”.

Agressió a la presidenta de les corts d’Aragó

Manifestants ultres que aquest diumenge s’han concentrat a les portes del pavelló Siglo XXI de Saragossa han agredit d’un cop d’ampolla d’aigua la presidenta de les Corts d’Aragó, Violeta Barba, segons han denunciat des de Podem. Barba ha rebut l’impacte a les portes del pavelló, on s’han concentrat centenars de manifestants d’extrema dreta amb banderes espanyoles, que han cridat consignes contra el procés independentista català. Barba ha rebut l’impacte quan ha sortit a parlar amb les forces de seguretat, segons han informat mitjans locals.