Categories: Noticies de Politica

Iceta considera que Puigdemont ha fet un “fals pas al costat”

El líder dels socialistes veu “inviable” que Sànchez sigui el candidat

Redacció.- El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha qualificat de “fals pas al costat” la renúncia de Carles Puigdemont a ser investit president de la Generalitat. Durant la seva intervenció al Consell Nacional dels socialistes, Iceta, a més, ha remarcat que la proposta de Jordi Sànchez és “inviable”. “L’hemeroteca és cruel”, ha recalcat, tot recordant que Puigdemont va dir que marxava a Brussel·les perquè no es pot ser president si s’està a la presó. Durant la seva intervenció, Iceta també ha volgut fer autocrítica després del 21-D i ha admès que “en un debat identitari hi ha gent que ha pogut sentir-se poc acompanyada” pel PSC. “Si hi ha gent que ha vist amenaçat el seu sentiment d’identitat o no s’ha vist prou reflectit i ha pensat que el PSC estava absent en el combat és que alguna cosa no hem fet bé”, ha reconegut.
Durant la seva intervenció Iceta ha lamentat el bloqueig que viu el Parlament. “Estem en un llimb que ens pot portar a quatre anys sense investidura”, ha assegurat. A més, en referència a la intenció de Puigdemont a compaginar l’existència de les institucions catalanes amb el Consell de la República a Brussel·les, ha qualificat “d’inacceptable” que es vulgui deteriorar les institucions del país. I ha fet una crida als independentistes a no embrutar el “nom de la República” amb “una república on només hi caben uns quants”.

El debat nacional

Durant la seva intervenció, el primer secretari dels socialistes catalans ha aprofitat per analitzar els resultats del 21-D. Ha reconegut que en el debat identitari “hi ha gent que ha pogut sentir-se poc acompanyada pel partit”. Per aquesta raó, ha volgut recordar que “ser federalista és un compromís amb la convivència i amb el respecte”. I això, segons Iceta, no vol dir despreocupar-se dels sentiments d’identitat de ningú”. En aquest sentit, ha fet una crida a treballar perquè el partit no s’allunyi “de persones amb sentiments identitaris ben definits”.

Comissió d’investigació sobre “espionatge” a polítics

En el marc del Consell nacional, Iceta ha avançat que una de les primeres actuacions que farà el PSC un cop hi hagi un executiu és la petició de crear una comissió d’investigació al Parlament per esclarir si s’ha produït un “procés d’espionatge massiu a polítics i entitats que no coincideixen amb l’orientació política dels darrers governs de Catalunya” utilitzant els serveis dels Mossos d’Esquadra.

Augment de les quotes

En el Consell Nacional dels socialistes s’ha donat a conèixer la pujada de les quotes per als militants, congelada des del 2008. “El partit necessita ingressos i el primer són les aportacions de la seva militància”, ha dit el primer secretari tot fent una crida a afrontar “plegats” les despeses del partit pel seu “engrandiment”.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

5 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

5 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago