Categories: Noticies de Societat

Humana dona una nova vida a 58.500 peces de roba a Salou

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 28.265 kg de tèxtil usat a Salou durant el primer semestre del 2018, que representa un augment del 16,2% respecte al mateix període de l’any anterior (24.326 kg). Aquest registre equival a 58.500 peces de roba a les quals Humana dóna una nova vida i que són introduïdes de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge.

Aquesta organització promou des del 1987 la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i desenvolupa programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com de suport local al territori més proper. La Fundació duu a terme campanyes de sensibilització entorn de la importància de la reutilització i el reciclatge de tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació als països del Sud. Té més de 550 treballadors. Forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a organitzacions de 30 països.

Les peces procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l’estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. A més, les més de 28 tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 89 tones de CO2 a l’atmosfera. La regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, ha agraït “la tasca de la ciutadania, ja que aquesta iniciativa permet donar-li una segona vida a les peces de roba, ajudant a la protecció del medi ambient així com també a les persones que més ho necessiten”.

A més, el potencial d’aprofitament del residu tèxtil és molt elevat: més del 90% de les peces usades són susceptibles de tenir una segona vida a través de la reutilització o el reciclatge. Passar d’un model d’economia lineal a circular és imprescindible per a la sostenibilitat de la indústria de la moda i, per extensió, per al planeta. La roba dipositada en els contenidors d’Humana té dues destinacions: el 69% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

4 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

4 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago