Els hotels de la Costa Daurada arribaran al 85% d’ocupació durant el pont

A les Terres de l’Ebre, es preveu una bona ocupació a la zona del delta, però nul·la a l’interior

 

Redacció.-  El sector turístic de la Costa Daurada preveu millorar els registres d’ocupació durant el Pont de la Puríssima, amb dades de fins al 85% als hotels i del 50% als apartaments. Segons el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, aquest aqüeducte festiu serà “bo” i millor que l’any passat, quan l’ocupació hotelera a la zona tot just va assolir el 50%. El sector atribueix aquest repunt al fet que el pont del 2016 “va ser molt fragmentat en caure els dies festius en dimarts i dijous”. Tot i això, cal tenir en compte que hi ha poca oferta de places disponibles en tots els tipus d’allotjaments perquè, com sol ser habitual per aquestes dates, hi ha establiments tancats. En aquest sentit, només obriran un de cada cinc hotels adherits a l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, mentre que els apartaments turístics oferiran tan sols 1.400 de les 23.000 places disponibles, amb una ocupació que es preveu que rondarà el 50%.
Els hotels que obriran a la Costa Daurada central -el 20% dels 87 que estan adherits a l’Associació Hotelera-, s’espera que arribin a un 85% d’ocupació del 6 al 10 de desembre, segons l’estimació realitzada pel sector. El president de l’entitat hotelera, Xavier Roig, ha subratllat la millora de les dades d’ocupació per la ubicació dels dies festius en dimecres i divendres. “Són dades més optimistes”, ha afirmat.

En declaracions a l’ACN, Roig ha detallat que la situació política no ha tingut afectació en les reserves, si bé cal tenir en compte que la majoria de visitants seran de la resta de Catalunya o persones que viuen “a poc més d’una hora de distància”. En general, el sector espera públic familiar i de proximitat, sobretot d’origen nacional i francès.

Esperances en Hard Rock i crida a l’estabilitat política

De cara al futur, el responsable de l’associació s’ha mostrat esperançat amb l’ampliació del CRT amb el projecte de Hard Rock i ha desitjat més “estabilitat política”. “Això donarà nous ànims a la gent, perquè la inestabilitat ens fa ser més curosos a l’hora de no gastar i de ser estalviadors”, ha reflexionat.

El president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda ha assenyalat que, com l’any passat, només obriran un 20% dels establiments. En alguns casos, s’aprofita aquest període per impulsar reformes ja que a molts negocis no els surt a compte obrir portes. En aquest sentit, els preus per aquest pont seran molt assequibles i es poden contractar habitacions per a dues persones a un preu de 50 euros per nit.

Així mateix, l’oferta nadalenca de PortAventura es manté com un dels principals atractius de la Costa Daurada durant aquest Pont de la Puríssima. Les previsions meteorològiques, a més, són favorables, i preveuen dies assolellats durant els dies festius. “Esperem que les darreres habitacions disponibles s’acabin d’omplir, sobretot divendres i dissabte”, ha confiat Roig.

Poques places en càmpings i apartaments turístics

Pel que fa al sector del càmping, el president de la FEHT, Eduard Farriol, ha indicat que “és un pont més orientat a les zones de muntanya, de fred i de neu, no tant de costa”. En aquest sentit, ara mateix hi ha setze càmpings oberts -set de costa i nou d’interior- amb més de 10.000 places obertes, la qual cosa representa només un 15% del total. “La previsió d’ocupació és una mica millor pel cap de setmana, és a dir, per divendres i dissabte, que per dimecres i dijous. La mitjana de pernoctació serà de tres nits. Els clients, famílies catalanes, es decanten més pels bungalous, protegint-se, ara que les temperatures són baixes”, ha assenyalat Farriol.

Finalment, la previsió d’ocupació pel sector apartamentístic és del 50%, aproximadament. “Hi ha unes 1.400 places disponibles, un nombre ínfim si tenim en compte que a la zona de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre hi ha unes 23.000 places”, ha detallat el president de la FEHT.

Bona ocupació al delta i nul·la a l’interior de les Terres de l’Ebre

Els establiments de turisme rural de les Terres de l’Ebre preveuen una ocupació mitjana del 50%. Només la zona del delta aconseguirà uns bons registres d’ocupació durant aquests dies festius, amb dades que se situaran entre el 80 i 90%, i que arribaran al 100% en alguns establiments. A les zones interiors de la plana i de muntanya, en canvi, l’ocupació serà pràcticament nul·la, segons ha afirmat a l’ACN el portaveu de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre), Juanjo Bel.

El comportament de les reserves ha mantingut els patrons que es registren a l’estiu, en què els allotjaments del delta són els que s’omplen més ràpid de visitants, atrets principalment per l’atractiu natural de la zona. Bel ha considerat que la davallada sobtada de les temperatures no serà enguany un factor important, si bé la neu acapararà les reserves d’última hora. L’any passat, per exemple, el fred havia arribat abans i l’Ebre es va haver de conformar amb un 20% d’ocupació.