La Hisenda catalana gestionarà el pagament dels impostos del Govern a l’Estat a partir de l’octubre

Centralitzarà les taxes de l’administració, amb les empreses públiques incloses, i de la plantilla pública, d’unes 200.000 persones

ACN Barcelona .- La Hisenda catalana gestionarà a partir de l’octubre els 4.500 milions d’euros que el Govern i les seves 180 empreses públiques paguen anualment a l’Estat en concepte d’impostos, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i han confirmat a l’ACN fonts del Departament d’Economia. Així, l’Agència Tributària Catalana (ATC) serà l’encarregada de gestionar el pagament de l’IRPF i les cotitzacions a la Seguretat Social de les 200.000 persones que conformen la plantilla del sector públic català, a més del que es paga en concepte d’IVA o impost de societats. L’objectiu al darrere d’aquesta mesura, segons s’apunta al diari, és guanyar en eficiència.
Segons les informacions que publica el diari ‘Ara’ confirmades per Economia a l’ACN, la Generalitat ha començat a aplicar un pla pilot perquè l’ATC gestioni els impostos estatals que paguen l’Incasòl, Infraestructures.cat, l’Agència Catalana de la Joventut i la mateixa ATC. La previsió és que aquest nombre augmenti de forma progressiva fins a l’octubre, fins a les 180 empreses públiques. A banda, la Generalitat té participacions en 30 empreses més, que podran triar si s’acullen al nou servei o es mantenen com fins ara.

El Govern també preveu que el sistema que s’aplicarà des de l’ATC per gestionar els impostos del sector públic es pugui oferir a altres administracions com els ajuntaments.