De Guindos defensa que la rebaixa de l’IRPF és “compatible” amb els objectius de dèficit exigits per Brussel·les

El ministre d’Economia creu que la UE avalarà la mesura pactada entre el PP i Ciutadans i manté l’objectiu de dèficit pel 2018 al 2,2%

ACN Brussel·les .- El ministre d’Economia espanyol, Luis de Guindos, ha afirmat aquest dilluns que la rebaixa de l’IRPF acordada pel govern del PP amb Ciutadans és “compatible” amb els objectius de dèficit exigits per Brussel·les. “Va en la direcció que sempre ha demanat l’Eurogrup als diferents països”, ha subratllat en declaracions a la premsa des de l’Eurogrup. El ministre d’Economia ha assegurat que “l’objectiu de dèficit es manté en el 3,1% aquest any” i que el pròxim any, amb el 2,6% de creixement projectat, ja espera “estar per sota del 3%, al 2,2%”.
De Guindos ha recordat en la seva arribada a la reunió mensual dels ministres d’Economia de l’Eurozona que la rebaixa fiscal acordada amb Ciutadans “està definida especialment per a les rendes reduïdes”. “Deixaran de pagar impostos aquells que guanyen menys de 14.000 euros l’any”, ha indicat. Una mesura que, segons De Guindos, va en línia amb allò que s’ha parlat a l’Eurogrup, ja que va encaminada a rebaixar les pressions fiscals sobre les rendes del treball.

L’Estat ha d’enviar a Brussel·les un esborrany dels pressupostos del 2018 abans del 15 d’octubre. Tanmateix, De Guindos ha reiterat que la negociació pressupostària del 2018 es troba encara en “un estadi molt previ” i que “encara falta molt” perquè conclogui.