La Guàrdia Civil atribueix a Josep Maria Jové els delictes de sedició, prevaricació, malversació i desobediència

El secretari general de Vicepresidència està a la caserna de Travessera de Gràcia i s’ha acollit al seu dret a no declarar

Redacció .- La Guàrdia Civil atribueix al secretari general de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Josep Maria Jové, els delictes de sedició, prevaricació, malversació i desobediència, segons han assegurat fonts de la seva defensa. Jové està detingut a la caserna de Travessera de Gràcia d’aquest cos policial i s’ha acollit al seu dret a no declarar. Les mateixes fonts han indicat que han decidit no signar l’acta de declaració, ja que consideren que aquesta no era acurada ni concreta, i hi havia una irregularitat en la informació dels fets que se li imputen. Després de negar-se a declarar, el detingut continua dins de les dependències policials.

La sedició, entre 4 i 15 anys de presó

El Codi Penal espanyol estableix, en els seus articles 544 i 545, com culpables de sedició “els que, sense estar compresos en el delicte de rebel·lió, s’alcin pública i tumultuàriament per impedir, per la força o fora de les vies legals, l’aplicació de les lleis o qualsevol autoritat, corporació oficial o funcionari públic, el legítim exercici de les seves funcions o el compliment dels seus acords, o de les resolucions administratives o judicials “.

Les penes que s’estableixen per als condemnats per aquest delicte, varien entre els quatre i els quinze anys de presó, depenent dels actes comesos. Així, “els que hagin induït, sostingut o dirigit la sedició o hi apareguessin com els seus principals autors, han de ser castigats amb la pena de presó de vuit a deu anys, i amb la de deu a quinze anys, si són persones constituïdes en autoritat. En els dos casos s’ha d’imposar, a més, la inhabilitació absoluta pel mateix temps. Fora d’aquests casos, s’imposarà la pena de quatre a vuit anys de presó, i la d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per temps de quatre a vuit anys “.