Grups d’ultres campen pels carrers de Barcelona i agredeixen a ciutadans

Furgons de la policia espanyola onejant banderes per la finestra. Pla general d'un carrer amb diversos vehicles del diumenge 29 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

Un dels moments més tensos de la tarda s’ha vist a la Plaça Sant Jaume

Redacció.- Diversos grups d’ultres han campat lliurement aquest diumenge a la tarda pels carrers de Barcelona després de la seva participació a la manifestació unionista, segons recullen diversos mitjans com El Nacional o Catalunya Informació i també ciutadans en els seus comptes de Twitter. Segons es pot veure en les imatges, un dels grups a la Plaça Sant Jaume s’ha enfrontat als Mossos d’Esquadra llançant-los objectes, insultant-los i intentant colpejar-los. Alguns dels assistents han intentat mediar perquè els ultres es calmessin. Ells, però, continuaven cridant i enfrontant-se contra la policia catalana amb lemes com “Viva España” o “Con Franco se os iban a quitar las tonterías”. En un altre vídeo es pot veure com un ultra es bat a cops amb un ciutadà d’origen indi al mig del carrer a l’Eixample. Alguns ciutadans aconsegueixen separar-los, però de lluny l’agressor el continua insultant.
Un taxista ferit
Un taxista ha resultat ferit de poca gravetat aquest diumenge al migdia al carrer Casp, a l’altura de passeig de Gràcia, quan una llauna ha impactat contra el vidre del seu vehicle durant la manifestació a favor de la unitat d’Espanya a Barcelona. Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona, els fets han passat cap a tres quarts d’una del migdia quan l’objecte ha trencat els vidres del taxi, cosa que ha provocat un tall a la cara al conductor, que ha estat atès pels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Per ara no se sap si la llauna ha estat tirada voluntàriament. La Guàrdia Urbana ha obert diligències i ha fet un informe de lesions. Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra obriran una investigació en cas que el taxista denunciï els fets.
Paral·lelament, Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat que aquest diumenge una treballadora de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha estat agredida per alguns assistents a la manifestació de SCC.