Un grup de passatgers impedeix dins un avió a l’aeroport del Prat que s’enlairi un vol cap a Dakar amb un deportat

Han protestat per la presència d’un home amb les mans immobilitzades i custodiat per dos policies de paisà

ACN Barcelona .- Un grup de passatgers ha impedit aquest dissabte a la tarda que s’enlairés des de l’aeroport de Barcelona-El Prat un vol amb destinació Dakar (Senegal), en protesta per la presència d’una persona que havia de ser retornada al país africà. Segons ha pogut saber l’ACN d’una persona implicada en els fets, tot ha començat quan uns passatgers han notat la presència d’un home d’origen subsaharià que estava amb les mans immobilitzades i que aparentment estava custodiat per dos agents de la policia que anaven paisà. Aquest home hauria començat a cridar denunciant la seva situació. És llavors quan alguns passatgers han demanat explicacions a la tripulació sobre si estaven presenciant una deportació i mostrar el seu malestar sobre aquest fet. S’ha decidit desallotjar tot el passatge i, segons les mateixes fonts, els cossos de seguretat han agafat “a dit” a sis persones a les qui s’ha acusat d’alteració de l’ordre públic. Se les han identificat i se les ha impedit tornar a l’avió, que finalment s’ha enlairat poc després de dos quarts de nou del vespre, quatre hores més tard de l’hora prevista.

En l’avió viatjaven 166 persones, mentre que les més de 170 que havien de fer el trajecte a la inversa, de Dakar a Barcelona, hauran d’esperar a demà diumenge per agafar el vol, ja que l’incident ha demorat quatre hores la sortida de l’avió, segons fonts de la companyia aèria.

Pel que fa a les circumstàncies de l’incident, una de les persones que estava dins l’avió i que ha anat a demanar explicacions al pilot ha comentat a l’ACN que el cap de la tripulació els ha respost que “només acomplia amb la llei”, mentre que un dels agents que suposadament custodiava el ciutadà senegalès –i que, segons explica aquest testimoni, duia guants-, els ha retret que defensaven una persona “que havia intentat entrar il·legalment al país amb un passaport fals”.

El grup de sis persones que s’han quedat a terra se les acusa d’alteració de l’ordre públic i han estat identificades per la policia. Posteriorment, han hagut d’anar a recollir el seu equipatge i renunciar a agafar el vol d’aquest dissabte.