El Govern ordena el pagament de les nòmines dels mestres de la concertada

Els treballadors d’empreses i entitats del sector públic també cobraran a partir d’aquest divendres

ACN.- La Generalitat ha ordenat aquest divendres el pagament de les nòmines dels mestres de l’escola concertada, dies abans del que és habitual. Igual que ja es va fer aquest dijous amb les nòmines dels treballadors públics, el pagament de les nòmines dels mestres es fa amb diners de la tresoreria de la Generalitat. Segons han informat fonts del Departament d’Economia, l’abonament es farà efectiu tan bon punt el ministeri d’Hisenda doni l’autorització als bancs, un cop hagi validat el certificat de la interventora conforme no és una despesa vinculada al referèndum. D’altra banda, els empleats de les empreses i entitats del sector públic cobraran seguidament, “a partir d’aquest divendres”, han concretat les mateixes fonts. Tots els pagaments es faran amb la tresoreria del Govern.
 
A més d’abonar les nòmines als treballadors públics, aquest dijous la Generalitat també va ordenar, de fons propis, el pagament d’impostos –l’IRPF de les nòmines del mes d’agost- i d’alguns lloguers. Els abonaments es van fer efectius el mateix dijous, un cop el ministeri d’Hisenda va donar-hi el vistiplau.
 
Fonts del ministeri d’Hisenda recorden que, a partir d’ara, el govern espanyol donarà autorització per pagar el que la Generalitat demani, sempre i quan porti la certificació que no té res a veure amb l’1-O.
 
Els comptes de la Generalitat estan bloquejats des d’aquest dijous al matí després que el BOE hagi publicat l’ordre del Ministeri d’Hisenda declarant la no disponibilitat de crèdit en els serveis que no es consideren bàsics. Així, el Govern només pot fer efectius els pagaments compromesos prèviament i certificant per escrit que no es destinen a finançar el referèndum.
 
Arran de la intervenció, havia de ser l’Estat qui a partir d’ara fes directament el pagament tant dels sous dels funcionaris com també de les factures dels proveïdors dels serveis públics fonamentals com l’educació, la sanitat i els serveis socials. Tot i això, el pagament de les nòmines, lloguers i impostos es va fer aquest dijous amb un romanent de la tresoreria de la Generalitat.