El govern espanyol demana “màxima cooperació i enteniment” entre administracions en el debat pel nou finançament

La comissió d’experts sobre el nou sistema de finançament autonòmic presentarà dimecres les seves conclusions

ACN Benissa .- La vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría ha demanat aquest dilluns “la màxima cooperació i enteniment” entre les administracions municipals, autonòmiques i estatals per fer realitat un nou sistema de finançament. Així ho ha manifestat Saénz de Santamaría durant la seva compareixença en l’acte d’inauguració de les obres de la N332 a Benissa (Marina Alta). La número dos del govern espanyol ha recordat que dimecres es preveu que la comissió de finançament autonòmic presenti els seus informes i s’iniciï el debat polític.

Al respecte, ha dit que el nou sistema de finançament autonòmic serà realitat si hi ha “voluntat política de culminar-lo” i “empatia” per poder millorar un sistema “que ha de tenir un objectiu bàsic: mantenir i reforçar l’estat de benestar”.

Sáenz de Santamaría ha presidit, juntament amb el ministre de Foment Íñigo de la Serna, l’acte de represa de les obres de la variant de la N332 a Benissa que ha dit que milloraran les comunicacions de vianants i vehicles en un termini de 32 mesos. L’obra, paralitzada des del 2009, ha servit com exemple la vicepresidenta per assenyalar que un cop iniciada la recuperació econòmica s’aborden “projectes bàsics” i es compleixen els compromisos adquirits.

Al respecte, també ha anunciat que durant el mes d’agost es licitaran els treballant de la variant de l’aeroport d’Alacant-Elx, previstos al Pressupostos Generals de l’Estat. Així mateix, Sáenz de Santamaría s’ha referit al Corredor Mediterrani, del que ha dit que és “prioritari” per al govern espanyol i ha indicat que en els darrers anys ha consignat 6.350 milions, entre el 2012 i 2016.