El Govern destina 1,5 milions a una nova línia d’ajuts per finançar la fase inicial de les ‘start ups’

El conseller Santi Vila destaca que l’entrada de CaixaBank a l’edifici ‘Pier 01’ suposa una ”combinació virtuosa” que potenciarà la innovació

ACN Barcelona .- L’entrada de Santi Vila al Departament d’Empresa i Coneixement ha servit per llançar una nova aposta a favor de les ‘start ups’. Si fins ara hi havia dues línies d’ajuts; el pla Embarca, per accelerar la facturació, i el pla Esprint, per consolidar la internacionalització, ara s’afegeix la línia ‘start up capital’ destinada a cobrir una necessitat que tenien moltes d’aquestes empreses que passava per tenir capital per facilitar el començament de l’empresa. La línia està dotada amb 1,5 milions d’euros i cobrirà les necessitats de 20 empreses a l’any amb un màxim de 75.000 euros per projecte. Vila ha destacat que aquesta nova línia coincideix amb el primer aniversari de l’edifici ‘Pier 01’ que gestiona Barcelona Tech City i amb la bona noticia de què CaixaBank anirà aquest any al ‘Pier 01’, cosa que suposarà una ”combinació virtuosa” que beneficiarà el model d’innovació català.

El Govern posa en marxa una nova línia per a la consolidació del teixit de les empreses ‘start ups’ sota la denominació de ‘start up capital d’Acció’ amb l’objectiu de garantir el creixement en la seva fase inicial d’una vintena d’empreses emergents catalanes a l’any.

La línia anirà destinada cada any a 20 empreses ‘start ups’ amb una vida activa entre un mínim de 3 mesos i un màxim de 3 anys de vida. La quantitat màxima d’ajut directe que podran rebre estarà en la franja entre 45.000 i un màxim de 75.000 euros per empresa.

La idea és ajudar en aquestes empreses a elaborar el seu pla de negoci en fase inicial per la qual cosa la línia d’ajut preveu que es pugui desemborsar fins al 80% de l’ajut aprovat. Aquest percentatge de l’ajut es podrà abonar fins i tot abans d’iniciar el projecte i sense necessitat d’avals per part dels emprenedors.

A més de finançar el pla de negoci, l’ajut també es podrà destinar a adquirir materials i equipaments, despeses de personal, lloguer d’espais, contractació de serveis a tercers i serveis legals, elaboració i desplegament de plans de comunicació, llicències d’ús de software, la realització de proves pilots i prototips i el registre de patents.

La innovació farà augmentar els salaris

El conseller ha destacat que el més important en l’actuació del Govern és la construcció defectiva d’un ”ecosistema” d’innovació que ajudarà a què l’economia catalana sigui més competitiva i consolidi el model industrial català.

Vila ha subratllat que amb un model econòmic basat en la industria i la innovació els salaris dels treballadors augmentaran.

Primer aniversari del ‘Pier 01’

Després del primer any en funcionament, des del 21 de juliol del 2016, el ‘Pier 01’, o la ‘casa de l’emprenedor digital’, espera l’aterratge abans d’acabar aquest any del hub de nous sistemes de pagament que impulsa CaixaBank de la mà de Samsung, Visa, Arval i Global Payments, que tenen previst ocupar un espai de 1.000 metres quadrats, el 10% de la superfície total d’aquest edifici de 10.000 metres quadrats. D’aquesta superfície, Barcelona Tech City gestiona 7.500 metres quadrats.

En un any, Barcelona Tech ha aconseguit omplir les instal·lacions amb l’entorn de 1.000 persones ocupades per unes 80 ‘start ups’, incubadores i acceleradores.

Santi Vila ha valorat positivament l’aterratge de CaixaBank al ‘Pier 01’ perquè es tracta d’un fet fonamental que posa en relació les empreses innovadores amb les grans companyies que són les responsables del finançament del teixit productiu, cosa que suposa una ”combinació virtuosa” ha reblat.

Barcelona Tech City és una iniciativa impulsada per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, el Port de Barcelona i l’empresa publica de transport TMB, entre els socis institucionals i altres empreses com CaixaBank, Telefónica, Gas Natural Fenosa, Esade, Airbnb i Mobile World Capital, entre d’altres.