González critica les declaracions “catastrofistes” i demana “cuidar” l’economia “per damunt d’ideologies”

El president de PIMEC diu que certs càlculs “alarmistes” poden acabar “afectant llocs de treball” i impactar negativament en l’economia i la societat

 

Redacció.- El president de PIMEC, Josep González, ha criticat les declaracions “catastrofistes” que s’han fet els darrers dies en relació als efectes que té la situació política sobre l’economia. González ha demanat aquest divendres, durant la presentació de l’enquesta ‘La pime davant del debat polític sobre Catalunya’, que “per damunt d’ideologies” no es generi “alarmisme” amb declaracions poc “responsables”. El president de PIMEC ha qüestionat les afirmacions que va fer dimarts el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, que vaticinava efectes econòmics negatius a llarg termini com a conseqüència del conflicte polític. “Algú ens hauria d’explicar com s’han fet aquests càlculs”, ha dit González que també ha fet referència a l’empitjorament de la previsió de creixement de l’economia per part del govern espanyol. En aquest sentit, des de PIMEC han demanat “rigor” a l’hora d’anunciar “càlculs” que poden acabar “afectant llocs de treball”.
Segons González, el món empresarial està “decebut” per la incapacitat de dialogar de “tots” els polítics. “Des de PIMEC ens hem atipat de demanar diàleg”, ha remarcat el president de la patronal que també ha apuntat que “tancar persones a la presó” o “fer decrets per facilitar que empreses es traslladin fora de Catalunya” no ho faciliten.

En aquest sentit, González ha criticat la mesura aprovada pel govern espanyol el passat 6 d’octubre. Segons ell, amb el decret llei que facilita el trasllat de seu social d’empreses, l’Estat estaria “aprofitant l’avinentesa” per incentivar aquests moviments i ha dit que s’hauria pogut fer un decret “més acotat a les grans empreses”.

Preocupació per possibles “allargaments de terminis de pagament”

González també ha avisat que si la intervenció dels comptes de la Generalitat allarguen els terminis de pagament a les empreses “faran tota la protesta que calgui”. “No podem entrar en espirals d’incompliments de les obligacions” i que “problemes polítics” afectin l’economia i la “tresoreria” de les empreses, ha conclòs.