Gir de timó al Patronat de Turisme de Tarragona

Una de les activitats a l'amfiteatre durant el Festival Tarraco Viva. Foto: Manel Granell.

El Consell Rector del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha decidit en la reunió celebrada aquest matí cessar al gerent, Ángel Arenas

Aquesta decisió s’ha pres amb els vots favorables d’ERC, En Comú-Podem, Junts per Tarragona i la CUP perquè el gerent no està alineat amb els objectius prioritaris en matèria de turisme que té aquest equip de govern. Després de treballar un temps plegats, crec que ha arribat el moment de fer un canvi en la planificació turística de la ciutat.

El Consell Rector també ha decidit iniciar la tramitació del concurs públic per incorporar un nou gerent.  Aquesta acord del Consell Rector del PMT haurà de ser ratificada en el proper Plenari de l’Ajuntament de Tarragona.

José Luis Martín: “El cessament del gerent de Turisme deixa al Patronat escapçat i sense rumb únicament per motius polítics”

El Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona denuncia l’opacitat, la improvisació i la desídia de l’equip de govern al capdavant de la gestió turística de Tarragona. El conseller José LuisMartín ha manifestat que “al consell s’ha demostrat que van mentir quan fa un parell de setmanes van anunciar que traurien a concurs la gerència del Patronat només per actualitzar i millorar les característiques de la plaça. Ara, amb improvisació i opacitat han evidenciat que el cessament té una motivació únicament política. No han donat cap explicació objectiva que expliqui el cessament. Què significa `falta d’alineament’? És aquest un criteri tècnic com presumien quan van fer l’anunci de la convocatòria d’una nova plaça? I, quina és la línia del govern en aquesta matèria? Algú la coneix?”

I ha afegit: “És alarmant el sectarisme i la desídia que ERC està mostrant vers un àrea que hauria d’ésser estratègica pel futur de la ciutat de Tarragona i que havia començat a funcionar molt bé en els darrers anys. TGN Turisme està paralitzada des de la seva arribada al govern. L’únic que han pogut anunciar en gairebé 8 mesos a l’alcaldia és que el Partit Popular va aconseguir la subvenció necessària per poder fer realitat la Porta Tarraco, el nou centre d’acollida de visitants i d’interpretació turístico-patrimonial que cap govern anterior de Tarragona va assumir com a repte”.

El portaveu popular també s’ha referit al comunicat recentment emès per l’equip de govern: “No s’han anunciat objectius estratègics relacionats amb el desenvolupament turístic de la ciutat. I l’explicació és senzilla: al govern d’ ERC i ECP els hi és absolutament indiferent el progrés i la projecció turística de Tarragona. Des de l’arribada de l’alcalde Ricomà a l’alcaldia la inacció política a l’àrea de Turisme ha estat flagrant. Ni tan sols s’han esforçat per dotar d’un euro més de pressupost a l’àrea, han paralitzat les iniciatives de projecció nacional i internacional que estaven donant bons resultats i han deixat el Patronat i la política turística de la ciutat en una situació d’incertesa i de gran inestabilitat. Ara mateix l’àrea de Turisme queda escapçada, sense la necessària direcció tècnica i sense rumb polític”.

Per últim, ha expressat: “L’alcalde Ricomà i el seu equip estan malgastant un temps valuosíssim al capdavant del govern de la ciutat només per fer purgues polítiques, no per resoldre els grans reptes de Tarragona”.