Gay de Montellà: “Un referèndum pactat farà falta per completar la normalitat”

El president de Foment preveu que l’economia catalana es recuperarà “en un termini d’entre 3 i 5 anys”

Redacció.– El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha defensat aquest divendres que “a la llarga serà bo que hi hagi un referèndum pactat” a Catalunya. “Sabia que tot això serviria perquè, en un moment donat, a través de la voluntat del diàleg, la negociació i arribar a un pacte, una conseqüència fos un referèndum pactat. Penso que això farà falta per completar la normalitat” política a Catalunya, ha afirmat el president de la patronal catalana en declaracions a TV3. Així mateix, Gay de Montellà calcula que l’economia catalana es recuperarà “en un termini d’entre 3 i 5 anys”.
Així mateix, Gay de Montellà no creu que després de les eleccions del 21-D el govern espanyol mantingui la intervenció de les finances de la Generalitat. “Això, en el moment que estigui normalitzat, el primer serà a aixecar-ho”, ha dit el president de Foment, que espera, ha dit, que “s’acabi la incertesa, es formi un nou govern amb qui treballar i es normalitzi el país”.

Gay de Montellà també ha dit que no té sentit que empreses catalanes hagin canviat la seu social o fiscal i confia que les empreses tornaran a Catalunya. Així mateix, el president de la patronal catalana ha lamentat que existeixi “una diferència de fiscalitat entre els territoris”, per exemple, ha dit, l’impost de la renda o el de transmissions. “En la qüestió d’impostos, Catalunya sempre figura com autonomia més castigada”, ha assenyalat.

Finalment, el president de Foment preveu que l’economia catalana es recuperarà “en poc temps”. “El foment representa des de fa dos segles el que és l’economia catalana i la burgesia, que és la que ha donat empenta i la que tornarà a donar empenta. Estic convençut que Catalunya recuperarà això entre 3 i 5 anys”, ha conclòs.