Gay de Montellà: ”Un Govern ‘unionista’ estaria més en línia amb l’articulació política que hi ha a Espanya”

El president de la patronal Foment del Treball assegura que l’activitat econòmica d’aquest 2018 ”serà molt bona” amb un creixement de l’entorn del 3%

Redacció.- En l’actual escenari polític que es viu a Catalunya i a l’estat espanyol, ”sens dubte” que un govern ”unionista” a la Generalitat estaria ”més en línia en l’articulació política que tenim a Espanya”, segons ha assegurat Joaquim Gay de Montellà, president de la patronal Foment. En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, Gay de Montellà ha reclamat que el govern espanyol es posi a treballar en l’elaboració d’uns pressupostos i que les formacions polítiques que poden constituir un govern a Catalunya el constitueixin el més aviat possible perquè s’arrosseguen més de dos mesos sense Executiu. En relació amb les previsions de l’economia per aquest 2018, Gay de Montellà ha afirmat que l’economia ”serà molt bona” aquest any on es veurà que el PIB espanyol torna a créixer a l’entorn del 3%.
El president de Foment ha assegurat que la Generalitat intervinguda amb l’article 155 en el dia a dia ”ha funcionat” però ha advertit que es necessita un Govern amb consellers i un Executiu que posi en marxa programes i actuacions adequades al nou escenari econòmic que s’aproxima per la prevista pujada de tipus d’interès.

L’empresari manté la seva defensa del ‘Pacte Fiscal’ que va posar Foment sobre la taula l’any 2012 i ha afirmat que aquesta proposta ”ha de formar part de la negociació” que s’ha d’obrir entre Catalunya i Espanya en els pròxims mesos.

Per Gay de Montellà, un cop el govern espanyol faci els seus deures i aprovi els nous pressupostos general de l’Estat i el Govern català estigui constituït, en el pròxim període del dos mesos, serà el moment per ”iniciar” de nou aquest diàleg.

Gay de Montellà ha assegurat que en els últims tres mesos no ha mantingut cap conversa ni amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, cessat per l’aplicació de l’article 155, ni amb el també cessat vicepresident del Govern, Oriol Junqueras.

En relació amb les previsions de l’economia espanyola i catalana, el president de Foment s’ha mostrat convençut que l’activitat econòmica ”serà molt bona” i el PIB espanyol tornarà a créixer a l’entorn del 3% perquè els ”vents de cua continuen sent favorables”. Tot i això, Gay de Montellà considera que és molt necessari que el govern espanyol aprovi els pressupostos de l’Estat per aquest 2018 per assegurar les inversions.

En relació amb el conflicte amb la Cecot i el seu president Antoni Abad, Gay de Montellà ha manifestat que es tracta d’una ”col·lisió” d’actuacions que superen els àmbits territorials que l’organització Cecot té assignats.