Gas Natural Fenosa signa un préstec de 450 milions amb el BEI per a parcs eòlics i distribució elèctrica a Espanya

La companyia augmenta la vida mitjana del deute i diversifica les fonts de finançament

ACN Barcelona .– Gas Natural Fenosa ha anunciat la signatura d’un crèdit de 450 milions d’euros amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI) per finançar part del negoci de distribució elèctrica i desenvolupar projectes d’energia renovable a Espanya. Aquest finançament permetrà a l’empresa tirar endavant el pla d’inversions previst per al termini 2016-2019, en virtut del qual es modernitzarà i s’estendrà la xarxa de distribució a 8 Comunitats Autònomes, entre elles Catalunya. A més es finançarà la construcció de fins a 11 parcs eòlics a Gran Canària i Fuerteventura, amb una potència instal·lada total de 49,6 Megawatts.
Segons calcula Gas Natural, els projectes que s’assumiran gràcies a aquest finançament permetran crear “més de 5.000 llocs de treball”, directes i indirectes.

El nou finançament complementa les dues emissions de bons per import de 2.000 milions d’euros a terminis de 7 i 10 anys que la companyia ha fet durant el primer semestre del 2017.

L’acord amb el BEI s’emmarca dins l’objectiu de Gas Natural d’augmentar la vida mitjana del deute i diversificar les fonts de finançament, incrementant-hi el pes del finançament institucional.