Gas Natural Fenosa formalitza la venda del 20% de la companyia HNG a Allianz i CPPIB per 1.500 MEUR

La gasista assegura que l’operació li permet generar 1.000 milions d’euros en reserves positives del patrimoni net

Redacció.- Gas Natural Fenosa ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) de la formalització definitiva de la venda d’una participació minoritària del 20% de la companyia Holding de Negocis de Gas (HNG) al consorci d’inversors participat per Allianz Capital Partners (ACP) de part d’Allianz Group i Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) que actua a través de la seva subsidiària CPP Investment Board Europe. Gas Natural Fenosa informa que l’operació s’ha tancat definitivament en els termes acordats i anunciats el 3 d’agost passat després de rebre les preceptives autoritzacions de les autoritats de la competència. Gas Natural Fenosa ha confirmat que ha rebut 1.500 milions d’euros en efectiu per una participació del 20% a HNG. D’aquesta quantitat, 1.000 milions han servit per gener reserves positives en el patrimoni net.
Gas Natural Fenosa manté una participació del 80% i continuarà consolidant els comptes de HNG per integració global en el compte de resultats de la gasista.

El consell d’administració de la companyia HNG està integrat per 7 consellers, dels quals 5 són designats per Gas Natural Fenosa i 2 designats pel consorci format per Allianz Capital Partners (ACP) i Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB).