Fundación Repsol llança un nou programa per potenciar l’esperit emprenedor dels joves

Emprenedoria en FP neix amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora i millorar l’ocupabilitat dels estudiants de Formació Professional (FP)

 

Redacció.- Fundación Repsol posa en marxa Emprenedoria en FP, un innovador programa de formació en què els alumnes de cicle superior de Formació Professional aprendran diferents tècniques i tindran el repte de dissenyar un projecte empresarial de base tecnològica. Per participar, es poden inscriure a fundacionrepsol.com

El programa es desenvoluparà de novembre a març als entorns d’A Coruña, Ciudad Real, Múrcia i Tarragona i ja s’hi han adherit més de 20 centres de formació professional.

A través d’aquesta iniciativa, Fundación Repsol ofereix als alumnes participants formació en temes com lideratge, creativitat, comunicació o lean startup, a més, guiats per un tutor, professor del seu centre de formació, i un voluntari Repsol, empleat de la companyia energètica, aprendran com dissenyar un projecte empresarial de base tecnològica.

Com a tancament del programa hi haurà una sessió en cadascuna de les àrees geogràfiques per presentar tots els projectes davant d’un jurat i el millor treball en cada entorn rebrà un premi.

El programa s’ha presentat en els diferents centres de formació, arribant a més de 1.400 alumnes. En concret, 140 alumnes de Tarragona ja han assistit a les dues xerrades motivacionals, i tots els que hi estiguin interessats, encara estan a temps d’informar-se els dies 2 i 3 de novembre a les properes xerrades organitzades, en què a més de descobrir com poden participar en Emprenedoria en FP, podran conèixer de primera mà l’experiència de Núria Valero, cofundadora de Lazzum, empresa del sector turístic amb vocació social, en la que s’aposta pel desenvolupament sostenible i l’economia col·laborativa.

La participació és totalment gratuïta i els alumnes interessats es poden inscriure ja a través de fundacionrepsol.com.

Després del seu pas per Emprenedoria en FP, els alumnes milloren la seva ocupabilitat, ja que adquireixen formació en aspectes clau demandats per les empreses i a més aprenen com emprendre el seu propi negoci.

Per al desenvolupament, Fundación Repsol compta amb la col·laboració del Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE).

Requisits

Els alumnes han de pertànyer a algun dels centres de formació professional adherits a la convocatòria i preferentment estar cursant algunes d’aquestes especialitats:

 • Administració i gestió
 • Comerç i màrqueting
 • Edificació i obra civil
 • Electricitat/electrònica
 • Energia i aigua
 • Fabricació mecànica
 • Informàtica i comunicacions
 • Instal·lacions i manteniment
 • Química
 • Sanitat
 • Seguretat i medi ambient