Fundació Gresol aborda el futur de sectors claus per a l’economia del territori

Santiago Niño Becerra, ahir a L'Hospitalet de l'Infant. CEDIDA

El fòrum econòmic va reunir destacats ponents, com el jove fundador de Plant-for-the-Planet, l’economista Santiago Niño Becerra o el director general de PortAventura World

Prop de 300 persones no van voler deixar passar l’oportunitat d’assistir a les diferents conferències i taules de debat

Sota el lema ‘Empresa i Talent’, Gresol va desgranar els nous reptes de la indústria 4.0, el turisme, el sector energètic o el lideratge disruptiu, i va reforçar l’aposta per la sostenibilitat   

La XVIII Jornada Gresol, celebrada ahir al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, va abordar, de la mà de prestigiosos ponents, el futur de sectors claus per a l’economia del territori. El fòrum econòmic líder a la Catalunya Nova, organitzat per la Fundació Gresol des de l’any 2001, va aportar llum sobre els reptes que cal afrontar en activitats tan rellevants com la indústria 4.0, el turisme, el sector energètic o el lideratge disruptiu.

Sota el lema ‘Empresa i Talent’, la trobada econòmica de referència a la demarcació de Tarragona, que enguany va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, va posar l’accent en la necessitat d’impulsar un creixement basat en la sostenibilitat. Així ho va remarcar el fundador de Plant-for-the-Planet, Felix Finkbeiner, un jove alemany que l’any 2007, amb només 9 anys, va iniciar un projecte a escala mundial que consisteix en plantar arbres per tot el món per tal de combatre el canvi climàtic conscienciant als més joves.

Juntament amb la presència d’en Felix Finkbeiner, en el marc de la XVIII Jornada Gresol van intervenir altres destacades personalitats, com l’economista Santiago Niño Becerra, el director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa, el leader transformador i exdirectiu de Tesla, Nike o Desigual, Pere Brugal, o el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font.

La Jornada va començar passades les 9 hores, amb l’acte d’inauguració, que va anar a càrrec del president de la Fundació Gresol, Emili Correig; l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró.

Seguidament, va arribar un dels plats forts de la trobada al Teatre-Auditori de  l’Hospitalet de l’Infant, com és la intervenció del reputat economista i catedràtic d’Estructura Econòmica de la Universitat Ramon Llull, Santiago Niño Becerra, qui va dissertar sobre ‘Economia i Empresa’.

La segona taula, ‘Mirant cap al futur: Indústria 4.0 i Lideratge Disruptiu’ va reunir a Josep Goberna, en representació de la Fundació per l’ESDi i director general de Prevint; i el ja esmentat Pere Brugal, leader transformador, consultor en creixement sostenible i empresari, a més d’exdirectiu de Tesla, Nike, Desigual, Leví´s i Pronovias.

A continuació va arribar el torn del director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa; el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, i la sòcia de PwC España, Mireia Oranias, els quals van compartir l’apartat dedicat a ‘Nous reptes en turisme’.

El programa va prosseguir amb la quarta taula, ‘Energia i Sostenibilitat Ambiental’, en la que van participar Víctor Cusí, president d’EolicCat i director general de Normawind, i Vicente López-Ibor Mayor, president de la Federació Europea d’Associacions de Dret de l’Energia (EFELA).

Després del dinar de networking, la XVIII Jornada Gresol va reprendre la sessió amb la conferència del fundador de Plant-for-the-Planet, qui va explicar com va néixer l’entitat i quins objectius de futur té per endavant. Aquesta conferència va precedir l’acte de tancament, dut a terme pel president de Plant-for-the-Planet España, el Dr. Josep Santacreu i el president d’honor de la Fundació Gresol, Anton Pont, qui va valorar molt positivament el nivell de totes les ponències i l’elevada participació d’assistents. Va avançar que s’estan fent gestions perquè Cambrils aculli la propera edició i va confirmar, això sí, la data, convidant a tots els assistents a marcar a l’agenda el 15 d’octubre de l’any 2020.