La Fundació Forvm exposa la mostra fotogràfica ‘TÚRIA’, de Juan Margolles

L’exposició s’inaugurarà el divendres 15 a les 7 de la tarda a la seu de la Fundació a la Casa Canals

 

Redacció.- Divendres 15 de desembre, a les 19h, tindrà lloc a la Fundació Forvm per a la Fotografia (carrer d’en Granada 11, Tarragona), la inauguració de l’exposició “TÚRIA”,  de Juan Margolles, l’artista guanyador del Premi Full Contact 2016 patrocinat per la Fundació Privada Mútua Catalana en el marc de la darrera edició de la biennal Internacional de Fotografia SCAN Tarragona 2016. La inauguració comptarà amb la presència de l’artista premiat.

 

Tarragona és coneguda com a la “ciutat de la imatge” per la seva acció de promoció i difusió de la fotografia artística emergent a través del festival internacional SCAN Tarragona. Aquesta biennal fotogràfica és una activitat cultural estratègica per a la ciutat i ha esdevingut un motor per fomentar el coneixement i l’interès de la fotografia com a fet cultural. El Premi Full Contact està considerat com a una distinció exemplar i una valuosa oportunitat per a l’impuls dels joves creadors seleccionats i s’ha convertit en un trampolí per a la seva projecció dins l’escena artística nacional i internacional. El Jurat estava integrat per Érika Goyarrola, Sema d’Acosta, Chantal Grande, Valentín Vallhonrat, Semíramis González i Jorge Ribalta.

El registre fotogràfic que Juan Margolles ha dut a terme al llarg del riu Túria s’endinsa en allò banal, real  o social, en la noció del temps, la memòria i la identitat.  El seu projecte conceptual s’inscriu en la tradició fotogràfica del registre del paisatge des del segle XIX,  en la modèlica missió fotogràfica territorial francesa de la DATAR o en altres projectes fotogràfics recents del registre del territori.