Categories: Noticies de Societat

Front comú per al seguiment dels episodis de males olors

L’Ajuntament de Tarragona, l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), l’Autoritat Portuària de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili (URV) han acordat engegar una comissió de seguiment conjunta per monitoritzar, analitzar i resoldre possibles episodis de males olors a la ciutat

La comissió també comptarà amb la presència del Departament de Territori i Sostenibilitat, la Direcció General de Protecció Civil, Ematsa i Sirusa. Les parts s’han compromès a posar a disposició de la comissió les dades i la tecnologia de la qual disposen en aquest àmbit. També a que totes les dades, tant les que es recullin a partir d’ara com també les històriques, es facin públiques i estiguin a l’abast de la població.

La primera reunió es va celebrar el passat 2 d’octubre, i es va decidir posar en marxa un grup de treball tècnic que pugui concretar en les properes setmanes quin haurà de ser el funcionament de la comissió, com s’haurà de produir la recollida de dades i la seva anàlisi, i quins protocols se seguiran per tal de mantenir puntualment informada la ciutadania.

Ponència per estudiar la seguretat en les àrees químiques com la de Tarragona

La Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç del Senat posarà en marxa una ponència per estudiar la seguretat en les àrees químiques com la de Tarragona. El grup d’Esquerra Republicana-EHBildu a la cambra de representació territorial ha aconseguit que s’aprovi una moció en aquest sentit presentada pel senador tarragoní Josep Rufà. Això implica que s’iniciï un estudi exhaustiu sobre la seguretat en les zones amb indústria petroquímica i química.

El sector químic a l’Estat comprèn unes 3.300 empreses, que suposen una quota del 13% del total industrial i generen 670.000 llocs de treball directes i indirectes. El seu volum de negoci va superar els 65.600 milions d’euros l’any 2019. La demarcació de Tarragona concentra el 25% del total de producció a Espanya i el 50% de Catalunya. Les següents zones amb major pes són Barcelona i Huelva. Segons Josep Rufà, “ara la prioritat és la millora en la seguretat, sobretot després del terrible accident a l’empresa tarragonina Iqoxe el passat 14 de gener, on van perdre la vida dos treballadors i un veí”.

El senador defensa que “davant d’aquest i d’altres accidents ocorreguts” i “donada la concentració d’empreses químiques i petroquímiques en determinades zones industrials com la de Tarragona i el perill que suposa per a la població un possible sinistre en cadena”, és oportuna la creació de manera immediata d’una ponència per estudiar la seguretat.

Sebastià Cabré

Share
Published by
Sebastià Cabré

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago