Franch no va anar als Pallaresos el dia dels fets, segons la seva dona

La parella de l’acusat assegura que el dia de la desaparició ell va estar fent “gestions” i va tornar a casa a l’hora de dinar

Redacció.- La parella de Ramon Franch, l’únic acusat per la mort de la veïna dels Pallaresos Carme Gallart, ha declarat aquest dimarts en el judici que se celebra a l’Audiència de Tarragona que no pot afirmar si el 18 de juny del 2015 ell havia anat a ensenyar una finca en aquest municipi. La parella de l’agent immobiliari, M.López, s’ha contradit amb la declaració que va fer davant el jutge d’instrucció el setembre del 2016, quan va afirmar que “sabia” que Franch havia visitat una casa que gestionaven en aquest municipi el mateix dia de la desaparició de la víctima. Aquest dimarts, però, la dona s’ha desdit d’aquella declaració i ha atribuït els fets a un error de transcripció. López ha explicat també que, aquell 18 de juny, van fer alguns tràmits plegats a primera hora i que, després, ella se’n va anar a treballar i ell “a fer gestions”. Segons el seu relat, Franch va anar a dinar a casa sobre les tres de la tarda.
Carme Gallart, de 65 anys, va ser vista per última vegada en una parada d’autobús dels Pallaresos cap a les onze del matí del 18 de juny del 2015. Aquell dia, Franch i la seva parella van sortir de casa a primera hora amb el seu Audi A1 i van fer algunes gestions plegats fora de l’oficina, segons López. Posteriorment, ha dit que ell se’n va anar a fer més “gestions seves” i que ella se’n va anar caminant fins a la immobiliària. Segons ha relatat a preguntes del fiscal, al migdia es van trobar a casa per dinar.

L’endemà divendres van tornar a treballar i, al vespre, ell se’n va anar a sopar amb uns amics i, ella, amb unes amigues. Dissabte, Franch, “com molts dissabtes, va agafar la moto i se’n va anar a fer rutes”. L’agent immobiliari va sortir de casa sobre les cinc de la matinada i va tornar cap a l’hora de dinar, segons la seva dona.

La parella de Franch ha revelat també que el juny del 2015 la seva relació no anava gaire bé. Segons ha apuntat, topaven perquè ell era “una mica gelós”, discutien “bastant” i, fins i tot, s’havien plantejat posar fi a la seva relació.

Segons la fiscalia, amb l’excusa de fer vigilàncies a la seva dona per una presumpta infidelitat, Ramon Franch va demanar un cotxe a una coneguda, en va tintar els vidres i va realitzar diversos seguiments a la víctima. El dia 18 de juny del 2015, segons el ministeri públic, després d’acabar amb la vida de Carme Gallart, Franch hauria ocultat el cadàver al maleter i, en una data indeterminada, hauria conduït fins a algun lloc del Pirineu per desfer-se’n.

López ha explicat que la seva relació sentimental amb l’agent immobiliari es va iniciar l’any 2006 i que, des d’un any abans, tots dos treballaven a l’oficina de la Rambla Nova. Sobre la víctima, Carmen Gallart, ha explicat que només en sabia “que tenia una causa amb en Ramon” i que hi havia parlat poques vegades.

Durant la segona sessió del judici han comparegut diversos clients de la immobiliària que han relatat els tràmits que portaven a terme amb l’empresa i dues dones que van creure haver-la vist en un comerç de Tarragona dos dies després. També han declarat com a testimonis diversos amics de l’agent immobiliari, els quals havien coincidit amb ell a Lleida quan estudiaven Dret. Segons han afirmat, van trobar-se per sopar el 19 de juny, com feien almenys una vegada a l’any, i no van veure res d’estrany en el comportament de l’acusat.

Durant el judici també ha declarat una de les treballadores de la immobiliària, qui ha apuntat que als Pallaresos no hi tenien massa demanda. També ha admès que, degut a la crisi del sector, “massa vendes no hi havia” i ha afirmat que l’any 2015 va ser “un any de crisi”. La treballadora ha explicat que agents dels Mossos li van prendre declaració i li van fer saber que Franch tenia preparada la seva liquidació per acomiadar-la, tot i que finalment no la va portar a terme. La dona, segons ha dit, ho va explicar tot a l’acusat i aquest es va mostrar molest.

Un altre testimoni, que coneixia la víctima de quan ell treballava en una oficina municipal d’informació urbanística, ha relatat que Gallart li va parlar del seu litigi amb Franch. “Em va mencionar que li anaven al darrere i que li volien donar uns diners en negre -uns 350.000 o 375.000 euros- i que l’atabalaven”, ha afirmat.

Així mateix, ha indicat que Gallart li va explicar que Franch l’havia “enredat” i que li havia fet creure que tenia un comprador per a la casa que ella volia vendre. Arran d’aquests fets, la dona va interposar una querella per estafa contra l’agent immobiliari i aquest, segons el fiscal, va ordir un pla per acabar amb la seva vida.