Forn assegura que els Mossos buscaran “una manera tranquil·la” perquè els alcaldes que es neguin a declarar compareguin

Pla curt del conseller d'Interior, Joaquim Forn, al ple del parlament. Imatge del 6 de setembre del 2017. (horitzontal)

El conseller afirma que “s’aprofita” l’1 d’octubre per pressionar la policia catalana

ACN Barcelona .- El conseller d’Interior, Joaquim Forn, creu que els Mossos d’Esquadra s’estalviaran el supòsit d’haver de detenir els alcaldes que no vulguin comparèixer a la Fiscalia quan se’ls citi per anar a declarar per voler col·laborar amb el referèndum de l’1 d’octubre. En declaracions a RAC1, Forn ha destacat que la majoria dels alcaldes han anunciat que aniran a declarar i, de tota manera, ha assegurat que buscaran “una manera tranquil·la” per als que s’hi neguin. El conseller ha assenyalat que li preocupa més “per què es posa els Mossos d’Esquadra en el centre” i l'”interès per pressionar-los” i ha afirmat que “hi ha gent, començant per persones de l’Estat, que no han acceptat el paper dels Mossos en la crisi dels atemptats, amb un paper reconegut per molts mitjans internacionals com a Policia d’Estat”. “S’aprofita l’1 d’octubre per pressionar els Mossos. Nosaltres sabrem respondre i fer les coses ben fetes”, ha reblat.
Sobre l’ordre de la Fiscalia Superior de Catalunya d’evitar els preparatius i celebració de l’1-O, Forn ha afirmat a RAC1 que la “prioritat” dels Govern és perseguir els terroristes [no urnes i paperetes] i per això hem de tenir recursos humans i materials”.

El conseller espera que no es demani als Mossos que s’impedeixi l’acte d’inici de campanya a favor del ‘sí’ aquest dijous a la nit a Tarragona i ha destacat que ell hi anirà perquè és un “acte lliure”. Forn també ha admès que hi ha més presència de la Guàrdia Civil i la policia espanyola i ha afirmat: “Deuen estar buscant urnes”.