Foment del Treball alerta que el procés sobre la legalitat de la vaga continua

Celebra que a l’escrit de la sala del social es clarifiqui que és aquesta instància qui ha de resoldre la qüestió

Redacció.- El director de relacions laborals i afers socials de Foment del Treball, Javier Ibars, ha alertat en declaracions a l’ACN que el procés judicial sobre la legalitat o il·legalitat de la vaga general convocada per la Intersindical-CSC per a aquest dimecres 8 de novembre no ha acabat. La sala del social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha resolt avui que desestimava la petició de Foment d’establir mesures cautelars per suspendre la vaga, però no ha entrat a valorar el fons de la qüestió del recurs, que és, precisament, si la vaga s’ajusta o no a la llei. Foment considera que no, perquè hi veu motivacions polítiques, i alerta que el procediment continua malgrat que no s’hagi acceptat la petició de mesures cautelars.
Ibars també ha explicat que a l’escrit elaborat per la jutgessa Antonia Amigó de Palau es confirma que és precisament la sala del social la que ha de dirimir la qüestió de la legalitat o il·legalitat de la vaga general.

Cal recordar que el recurs de Foment del Treball s’havia presentat en primera instància a la sala del Contenciós Administratiu del mateix TSJC, que després s’havia descartat com a competent per veure el litigi. Aquesta sala apuntava a la del social, que és on Foment ha presentat posteriorment el mateix recurs.

Ara, segons Ibars, el litigi continua, i la sala del social s’haurà de pronunciar, ara ja a posteriori, sobre si la vaga és legal o no. En cas que no ho sigui, les conseqüències recaurien sobre el convocant de l’aturada.