Foment assegura que hi ha hagut un augment d’activitat als ports en el segon torn de vaga dels estibadors

Avui hi ha hagut 510 efectius als serveis mínims, segons indica el mateix Ministeri

ACN Madrid .- El Ministeri de Foment ha assegurat que hi ha hagut un augment d’activitat als ports en el segon torn de vaga dels estibadors. Afirma que l’activitat a superat la dels dos dies de vaga anteriors, concretament un 13% més que la del dia 7 i un 68% més que la del dia 5. També explica que d’acord amb la informació rebuda de les Autoritats Portuàries, el seguiment de la vaga en el segon torn d’avui ha estat semblant al del primer, és a dir, pròxim al 100%. Al conjunt dels ports s’han nomenat per al segon torn 1.321 efectius, 434 menys que per al del matí, dels quals 1.116 han seguit la vaga. La xifra de treballadors de la tarda és un 9% superior a la de l’aturada del dia 7, i al global de torns l’increment ha estat del 13%.
Foment indica que amb caràcter general s’han complert els serveis mínims decretats. Al global d’Autoritats Portuàries s’han nomenat 202 efectius al torn de la tarda. En l’agregat dels dos torns han estat 510 treballadors.

Pel que fa a incidències, hi ha hagut cues de camions al port de Barcelona, de fins a dues hores a la terminal Best i de fins a quatre a la terminal APMT. Amb tot, Foment indica que la situació de l’entrega i recepció de mercaderies en camió és “lleugerament millor” que en el mateix torn de la jornada del dia 7.

D’altra banda, l’Autoritat Portuària de Tarragona ha informat a Foment que a partir de les dues del migdia no ha pogut desenvolupar l’operativa de buc perquè els treballadors han decidit no doblar torn, excepte per fer activitats d’entrega. Per a aquesta finalitat s’ha nomenat set efectius.