La Fira Indians omple el nucli antic de Torredembarra

Els torrencs que no van tornar de la seva aventura americana, la divulgació i promoció del patrimoni indià de Torredembarra i la recuperació de la memòria històrica de l’ofici dels boters 

L’ofici de boter ha tingut un paper molt destacat en aquesta fira. Prop de 1.300 persones van visitar l’exposició i l’audiovisual “La memòria dels boters” que ha estat reforçada per aquesta ocasió, i que va anar acompanyada d’una demostració de l’ofici del boter a més de la conferència “L’exportació de vi i aiguardent, els boters de Torredembarra”, a càrrec dels historiadors locals Gabriel Comes i Jordi Suñé, a la que hi van assistir una seixantena de persones. La conferència de l’historiador i docent universitari Genís Puente Pérez “Emigració torrenca a Llatinoamèrica (1778-1833)” presentat per Joaquim Nolla, arxiver i historiador, també va tenir bona acollida de públic.

Pel que fa a les visites guiades, en aquesta ocasió es va reprendre la visita exclusiva al cementiri municipal per conèixer el llegat indià, amb la participació d’una quarantena d’adults. Les del patrimoni indià van acollir 150 persones entre totes les visites del cap de setmana.

En l’àmbit musical, la cantada d’havaneres amb el grup Veles i Vents va aplegar més de 900 persones a la plaça del Castell i el concert i ball de música cubana amb el grup LMK Indomables de diumenge va arribar a aplegar mil persones.

Les activitats infantils també van ser tot un èxit: es van repartir 300 racions de la xocolatada popular gratuïta i l’espai d’experimentació i joc lliure amb jocs participatius en família, també van ser tot un èxit.

A més, durant tot el cap de setmana hi ha hagut exposició de productes d’ultramar i mostra d’oficis, degustació de mojitos, mercat d’artesania per tota la fira, vuit dames indianes vestides d’època que han passejat per la fira. Com cada any s’ha obsequiat amb un barret indià les persones que van assistir a la fira vestides completament de color blanc. La Fira ha comptat amb una cinquantena de parades al nucli antic, des de la plaça del Castell fins a la plaça de la Vila, i diversos comerços de la vila s’hi van afegir.