Finalitza el pla Transcat un cop transvasat el plaguicida del camió cisterna bolcat al Polígon Riu Clar de Tarragona

En el sinistre ha resultat ferit lleu el conductor del camió, que ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII

ACN Tarragona .- Protecció Civil ha donat per finalitzada aquest dissabte a quarts de vuit del vespre l’alerta del Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya, TRANSCAT, un cop s’ha transvasat el plaguicida líquid del camió cisterna bolcat al Polígon industrial Riu Clar de Tarragona. L’alerta s’ha activat aquest migdia quan el vehicle de gran tonatge, que anava carregat d’ONU 2903, un plaguicida líquid tòxic i inflamable, s’ha accidentat al carrer de la Plata del Polígon Riu Clar de Tarragona. A conseqüència de l’accident, la cisterna ha patit una fuita del producte i el conductor del camió ha resultat ferit lleu i ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. En el sinistre hi ha treballat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat.
Inicialment, amb el camió bolcat, les seves tasques han consistit a controlar la fuita del producte. Un cop neutralitzada, la cisterna ha pogut ser aixecada per una grua i ha estat traslladada dins del polígon industrial, perquè tècnics de l’empresa poguessin fer el transvasament.

En primer lloc s’havia planificat fer transvasament del producte dins de les instal·lacions de l’empresa propera Lavaflix. Finalment, el personal d’aquesta empresa ha traslladat el camió a la seva pròpia base, a l’empresa Gorgori, situada al carrer Granit, parcel·la 35/38 del mateix polígon Riu Clar, per tal de realitzar el transvasament del producte. Segons Protecció Civil, el responsable de l’empresa ha indicat que el transvasament s’ha realitzat sense incidències.

Com a mesura preventiva, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha establert un perímetre de seguretat de 100 metres i ha avisat als comerços situats al polígon industrial. Els voluntaris de protecció civil de Tarragona han col·laborat en les tasques logístiques.