El Festival FiTT Noves Dramatúrgies aposta per la participació del públic

Del 14 al 23 de juliol Tarragona serà un centre d’activitat teatral amb exhibició d’espectacles, trobades de companyies i programadors i formació

Redacció.- El Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), organitzat per la Sala Trono amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, del Departament de Cultura de la Generalitat i el patrocini de Repsol, tindrà lloc entre el 14 i el 23 de juliol a diferents teatres i espais de la ciutat de Tarragona. La quarta edició del FITT continua amb l’objectiu de ser un punt de trobada de nous llenguatges escènics i una porta oberta a nous talents a nivell nacional i internacional. Però en aquesta edició s’afegeix l’objectiu que el públic faci seu el Festival i participi de forma més activa. Per això, s’ha organitzat entre els dies 18 i 20 de juliol al teatre Metropol el Young FITT, una proposta que inclou un premi del públic, diferents trobades entre programadors i companyies i workshops oberts a la participació dels espectadors. A més, es facilitarà l’assistència mitjançant abonaments i preus molt assequibles.

L’espectacle que va revolucionar la primera edició del FITT l’any 2011, DIGNITÀ AUTONOME DI PROSTITUZIONE, inaugurarà el Festival els dies 14 i 15 de juliol a les 21:30 al Teatre Metropol. Un espectacle convertit en esdeveniment que fa 8 anys que gira per Itàlia, cada vegada amb més seguidors.

El diumenge 16 a les 19:30 h a l’Antiga Audiència tindrem l’estrena absoluta de Hey Tius! Mol A! Serà una nit amb Nigel Planer (el conegut Neil de la sèrie Els joves) i l’actriu catalana Ivana Miño, on l’actor fa un recorregut per la seva carrera artística sobre els escenaris i els platós.

La premiada i reconeguda obra de la companyia Obskené Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas estarà els dies 21 i 22 a les 19 h en un espai nou al FITT: el claustre del Seminari. I el mateix divendres 21 a les 21.30h s’oferirà un concert del grup Blaumut al Teatre Tarragona.

El dissabte 22 a les 21:30 al Teatre Metropol la companyia valenciana El Pont Flotant presentarà El fill que vull tindre, un projecte va néixer d’un taller escènic on tres generacions van compartir espai de creació col·lectiva. La proposta d’aquesta companyia connecta amb l’objectiu de fer al públic partícip del FITT, doncs en aquesta ocasió es fa participar d’una forma molt peculiar a les famílies en la posada en escena. I per finalitzar l’edició d’enguany, la companyia catalana Espai Dual representarà a l’Antiga Audiència Be God Is, un divertidíssim xou que combina música, humor i teatre gestual, tot generant una gran complicitat amb el públic.

A partir de demà dimecres 31 de maig ja es poden comprar les entrades. Els preus es mantenen en 18 euros però hi ha abonaments que suposen importants descomptes. Així doncs, fins al 15 de juny es podrà comprar un abonament a 99 euros a les taquilles del Metropol per tots els espectacles, i també hi ha disponibles abonaments pel Young FITT a 36 euros, 6 espectacles. Les entrades es podran adquirir a tarracoticket.cat o a les taquilles del Metropol.