La Festa Intercultural de Tarragona es celebra avui

A les 16.30 hores se celebrarà una desfilada d’entitats, des del monument als Castells fins a l’Institut Martí i Franquès

 

Redacció.- El proper dissabte 18 de novembre se celebrarà la Festa Intercultural de Tarragona (FITA) amb la participació de 13 associacions. La Festa vol donar a conèixer les entitats que agrupen persones que provenen d’altres països perquè  ofereixin la seva cultura a la ciutadania  i, al mateix temps,  facilitar el contacte entre les entitats d’immigrants amb les que comparteixin inquietuds comunes, per tal que col·laborin en la realització d’accions conjuntes. La Jornada s’iniciarà a l’Institut Martí i Franquès a les 11.30 hores amb  una sèrie de conferències sobre: Mobilitat humana i construcció de societats harmòniques; Immigració i Drets Humans i  la importància dels idiomes en la integració cultural.

 

De les 16.30 hores a les 17 hores,  des del monument als Castells de la Rambla Nova i fins a l’Institut Martí Franquès se celebrarà  una desfilada cultural amb els membres de les associacions vestits amb la roba típica del seu país amb la música i cançons folklòriques.

De les 17 a les 20.30 hores, a l’Institut Martí i Franquès, les entitats  faran actuacions musicals i danses típiques, com:  balls filipins, danses del Paraguai, exhibició de Kung Fu i cançó xinesa, Teatre d’Ombra, ball “Las Lachis” del Consell del Poble Gitano,  etc. També hi es realitzaran tallers culturals i de manualitats promoguts per les associacions.

Tots els actes i tallers són gratuïts i l’organització va a càrrec de l’Ajuntament de Tarragona, l’Institut Municipal de Serveis Socials, l’Associació de Cultura Xina i Yanyang Idiomes.