El ferri que allotja policies al Port de Tarragona romandrà fins al 31 d’octubre

Pla general del creuer GNV Azzurra, atracat al Port de Tarragona per ordre de l'Estat, el 20 de setembre del 2017. (Horitzontal)

Igual que els dos vaixells d’Estat amarrats a Barcelona, l’embarcació tenia permís fins al 5 d’octubre, però l’ha anat prorrogant

Redacció.- El vaixell de grans dimensions atracat al Port de Tarragona que acull agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil des de dies abans del referèndum allarga la seva estada fins al 31 d’octubre, segons han confirmat fonts portuàries. Igual que els dos ferris amarrats al Port de Barcelona, el de Tarragona també tenia inicialment un permís per ser al port fins al 5 d’octubre, però s’ha anat prorrogant la seva estada, primer fins al 18 d’octubre i ara s’ha decidit allargar el permís fins a final de mes. L’embarcació, un creuer amb capacitat per a 800 persones, es troba amarrat al moll d’Andalusia, un dels més amagats i de més difícil accés de la infraestructura portuària -que és de titularitat estatal.
El govern espanyol va atracar a mitjan setembre les tres naus, amb consideració de vaixells d’Estat, als ports de Barcelona i Tarragona, els quals tenen l’obligació de permetre que hi atraquin. Els dos que es troben a Barcelona tenen capacitat per allotjar prop de 3.000 persones i el de Tarragona, unes 800. Aquest es tracta d’una embarcació comercial anomenada ‘GNV Azzurra’, propietat de la naviliera italiana Grandi Navi Veloci.