Un ferit greu, una vintena de ferits de menys gravetat i 33 de lleus, nou balanç pel xoc d’un tren a l’Estació de França

El comboi, de l’R2 sud i procedent de Sant Vicenç de Calders, ha patit l’accident durant la maniobra d’estacionament

ACN Barcelona .- El xoc d’un tren amb el topall final de la via a l’Estació de França ha deixat un balanç d’un ferit greu, 19 ferits de menys gravetat i 33 de lleus, segons el director del Catsalut, David Elvira. El ferit greu, que no es tem per la seva vida i traslladat a l’Hospital Clínic amb una contusió toràcica, i els 19 de menys gravetat han estat evacuats als hospitals de Sant Pau (4), Sagrat Cor (5), Del Mar (8), Vall d’Hebron (1) i Clínic (9) i als CUAPS Dos de Maig (5), Sagrat Cor (5), Sant Martí (10), Manso (3) i Ciutat Vella (5). A més s’han donat d’alta tres persones ‘in situ’. En total, s’han atès 56 viatgers. L’accident s’ha produït aquest divendres al matí, al voltant d’un quart de vuit, quan un comboi de Rodalies de l’R2 sud, procedent de Sant Vicenç de Calders, ha xocat amb el topall final de via 11 durant les maniobres d’estacionament.

(En aquesta informació, s’ha actualitzat el nombre de ferits -56 en total- i el nombe de viatgers que ha estat traslladat a cada centre)

Renfe ha obert una investigació per determinar les causes de l’accident i s’ha habilitat el número de telèfon 900101020 per atendre els familiars.

Tot i el sinistre, la circulació de la resta de trens no es veu afectada, més enllà dels serveis mínims establerts per la vaga convocada pels treballadors de la companyia per a aquest divendres.

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha desplaça set unitats de suport vital avançat, set de suport vital avançat, tres unitats de transport sanitari col·lectiu i unitats de comandament, segons ha explicat Elvira.

Per la seva banda, Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Ferrocat. L’Ajuntament de Barcelona ha activat el seu Protocol d’Actuació per Múltiples Víctimes. Fins al lloc de l’accident s’han desplaçat 11 dotacions dels Bombers de Barcelona, diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, i nou patrulles dels Mossos d’Esquadra.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont i els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Interior, Joaquim Forn, i l’alcaldessa de Barcelona han visitat l’Estació de França; el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras i el conseller de Salut, Antoni Comín. Al voltant de dos quarts de dotze del migdia, també s’hi ha desplaçat el ministre de Foment, Iñigo de la Serna.