La faceta artística més desconeguda de Bigas Luna, al MAMT

Dibuixos, fotografies o performances cedides per la seva vídua donen forma i contingut a la mostra ‘El otro Bigas Luna. La seducción de lo tangible’

 

Redacció.- Fotografies, dibuixos, pintures, instal·lacions, performances i altres obres artístiques realitzades per Bigas Luna al llarg de la seva vida donen forma i contingut a l’exposició ‘El otro Bigas Luna. La seducción de lo tangible’, que aquest dijous al vespre s’ha inaugurat al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT). La mostra, comissariada per Raquel Medina i amb obres cedides per la vídua del cineasta, Celia Orós, posa al descobert les múltiples facetes creatives de Bigas Luna, inspirades en el sexe, la gastronomia, l’espiritualitat o la natura.

‘El otro Bigas Luna. La seducción de lo tangible’ es pot visitar de franc fins al 15 d’abril (www.dipta.cat/mamt). A banda de les obres exposades al MAMT, al carrer de Santa Anna, 8, de Tarragona, la mostra també s’estén al Tinglado 1 del Port de Tarragona, al Moll de Costa, a partir del divendres 26 de gener i també fins al 15 d’abril.

La inauguració de l’exposició ha aplegat nombroses persones aquest dijous al vespre al MAMT, en un acte amb la participació de la vídua de Bigas Luna; de la comissària de la mostra; de la directora del museu, Rosa M. Ricomà, i de la diputada de la Diputació de Tarragona Imma Costa, en representació del president de la Diputació. També hi han assistit representants institucionals de municipis del Camp de Tarragona, un territori on el cineasta estava molt arrelat. A part que residia a la Riera de Gaià, va rodar algunes de les seves pel·lícules a les comarques tarragonines. Per exemple, La teta i la lluna es va rodar a Creixell, Reus, Torredembarra, Valls i Tarragona, i Yo soy la Juani, a Tarragona, Torredembarra i Reus.

Bigas Luna (Barcelona, 1946 – la Riera de Gaià, 2013) va ser un dels noms destacats del cinema català i estatal, amb produccions multipremiades, algunes en festivals internacionals, i èxits de taquilla. Va ser autor de gairebé tots els guions (de vegades en col·laboració) de la vintena de pel·lícules que va realitzar, algunes de les quals basades en novel·les. Poc abans de morir havia iniciat el rodatge de Segon origen, adaptació al cinema  de la novel·la de Manuel de PedroloMecanoscrit del segon origen.