Euroports inverteix 2,3 MEUR al Port de Tarragona

Pla general de l'interior de les noves instal·lacions d'Euroports al Port de Tarragona, on s'emmagatzema pasta de paper.

Euroports inverteix 2,3 MEUR per incrementar la seva capacitat d’emmagatzematge al Port de Tarragona

Amb l’ampliació d’un 25%, la companyia ja disposa de 30.000 metres quadrats de superfície al Moll de Cantàbria

 

ACN Tarragona.-Euroports Iberica TPS ha incrementat en un 25% la seva capacitat d’emmagatzematge de pasta de paper al Port de Tarragona. Amb la posada en marxa d’una nova nau de 6.000 metres quadrats, la companyia disposa actualment de 30.000 metres quadrats de superfície d’emmagatzematge especialitzat en càrrega general al Moll de Cantàbria. La nova nau s’ha dissenyat mitjançant una estructura metàl·lica diàfana, amb pòrtics de 65 metres de llum i dotze metres d’alçada. La seva il·luminació interior i exterior utilitza tecnologia LED d’estalvi energètic en la seva totalitat. Segons l’empresa, es tracta “d’una nau del segle XXI amb cobertura WiFi per a la traçabilitat de la logística de mercaderies i amb un sistema d’alarma de detecció de fum i exutoris automàtics per a la ventilació i refrigeració de la nau.

El director general d’Euroports, Pablo García, ha assegurat que el de Tarragona és “un dels ports de més ràpid creixement per al paper i la cel·lulosa, no només a Espanya sinó en tota l’àrea de la Mediterrània”. Per aquest motiu, assegura l’empresa, s’ha apostat per executar aquesta ampliació i seguir apostant pel port tarragoní “per convertir-lo en el port líder de la Mediterrània per a productes forestals”.La terminal d’Euroports Iberica TPS està especialitzada en grans volums, té una longitud aproximada de 300 metres, disposa d’un calat de 16,5 metres i està situat en una àrea lliure de substàncies pols. Es tracta d’una terminal multimodal preparada per al transport de mercaderies per camió, tren i mar, per la qual cosa disposa de connexions ferroviàries i del suport de les línies marítimes més importants del sector. “Aquesta nau està dissenyada per a treballar de forma eficient, ordenada i neta, garantint la millor qualitat de servei en la cadena de subministrament dels nostres clients”, ha afirmat García.A través de les seves 26 terminals ubicades en set països, Euroports mou més de 12 milions de tones de cel·lulosa i paper, la qual cosa l’ha convertir en un referent en l’aportació de solucions logístiques en aquesta indústria. La companyia disposa d’un equip humà format per uns 3.000 empleats.