Es redueixen les incidències per foc a la Revetlla de Sant Joan

Balanç d’actuacions de la Revetlla de Sant Joan

Els Bombers de la Generalitat han atès 862 actuacions, la majoria per apagar incendis en zona urbana. 320 persones han rebut assistència als hospitals i Centres d’Urgència d’Atenció Primària (CUAP) a tot Catalunya.
Durant la revetlla de Sant Joan, els Bombers de la Generalitat han atès 862 avisos, entre les 20.00 hores d’ahir al vespre i les 08.00 hores d’aquest matí. La majoria d’actuacions, a partir de la matinada, han estat per apagar incendis urbans, especialment de contenidors. També hi ha hagut un gran nombre d’incendis de vegetació, tant forestals, agrícoles com en zona urbana, la majoria de poca extensió.

Les comarques on hi ha hagut més activitat durant la revetlla han estat les més properes a l’àrea metropolitana, com el Baix Llobregat (132), el Vallès Occidental (132) i el Barcelonès (129), seguides de les comarques del Vallès Oriental (70) i Maresme (62). (S’adjunta un quadre amb els serveis realitzats per comarques).
En la revetlla de l’any passat, els Bombers de la Generalitat van atendre 1.291 avisos, 589 dels quals eren incendis de vegetació. Enguany, la xifra s’ha reduït a 314 serveis d’aquest tipus i la major part de sortides han estat per apagar incendis a mobiliari urbà (411 serveis).
Entre els serveis més destacats, ahir al vespre els Bombers de la Generalitat van extingir un incendi a una nau d’un concessionari de vehicles a Vilafranca del Penedès, que es troba al número 58 del carrer Sarriera. L’incendi, del qual es va rebre l’avís a les 22.29 hores, va cremar la teulada, afectant el 50 % de l’interior. En l’extinció van treballar 7 dotacions.