Es presenta un punt d’hidratació que posa l’ajuntament per les diades castelleres

Foto Mauri

La diada de Sant Magí, la de Santa Tecla, la del primer diumenge de festes (16 de setembre) i el XXVII Concurs de Castells comptaran amb una novetat enguany: un punt d’hidratació.

  • Es tracta d’una estructura mòbil amb 8 aixetes que l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) instal·larà per primera vegada en una actuació castellera per abastir d’aigua a castellers i públic en general.  

Aquest punt d’hidratació, però, no és nou. Ematsa ja l’ha instal·lat a la Caminada popular de l’aigua (celebrada el mes d’abril), el Parc de Nadal d’enguany i la Mitja Marató. En concret, a la 26a edició de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona + 10 K es va instal·lar aquest punt d’hidratació a la meta i es van repartir gots individuals d’aigua pels participants a la competició. Una mesura que va ser molt aplaudida pels 2.200 corredors que hi van participar.

“L’objectiu d’aquesta iniciativa és doble: per una banda donar servei eventual a esdeveniments multitudinaris a l’espai públic on hi pugui haver una demanda puntual d’aigua. I, per l’altra, contribuir a la sostenibilitat, ja que ens ajuda a

fomentar el consum habitual de l’aigua de l’aixeta i a reforçar-ne la confiança pel que fa a la seva qualitat sanitària”, explica l’alcalde i el president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros. I afegeix: “A Tarragona encara existeix certa recança a beure aigua de l’aixeta i aquest és un propòsit que, tant des de l’empresa pública d’aigua com des de l’Ajuntament, volem canviar”. 

Per la seva part, el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, manifesta que “l’aigua de l’aixeta és de les més bones i completes aigües que hi ha, ja que ha de complir escrupolosament les normes de seguretat i no són poques. L’aigua de consum humà és dels aliments més vigilats del món. A més a més, l’aigua de l’aixeta és aigua de Km0 i, per tant, genera molt menys impacte ambiental que l’envasada en ampolles de plàstic que triguen molts anys a desaparèixer. I això sense parlar del preu, que és molt més barata”.  

Aquesta iniciativa ve per quedar-se i va en la línia que ja manté l’Ajuntament de Tarragona d’eliminar al màxim els residus. Un altre exemple és l’ús dels gots reciclables per festes.

UBICACIÓ I HORARIS 

·         Jornada Castellera St. Magí. (19 d’agost). Pça. de les Cols. 11 a 16h. 

·         Diada Castellera 1r diumenge de festes Sta. Tecla. (16 de setembre). Pça. de la Font. 11 a 16h.

·         Diada Castellera de Sta. Tecla. (23 de setembre). Pça. de la Font. 11 a 16h.

Concurs de Castells. (6 i 7 d’octubre). Tàrraco Arena Pça. – Tarragona. 11h a 20h.